آخرین اخبار

5. دى 1398 - 8:32   |   کد مطلب: 29304
با وجود آن که از باغات تویسرکان سالانه در حدود دو هزار و 100 تن زردآلو برداشت می شود، اما به دلیل نبود صنایع تبدیلی در این شهرستان، در عمل باغداران به اندازه زحمتی که کشیده اند سودی به جیب نمی زنند.

به گزارش خبرنگار رودآور؛ زردآلو یکی از محصولات باغی تویسرکان است، محصولی که از همه بخش های آن می توان بهره مند شد، چه از چغاله آن و چه از میوه رسیده و شیرینش گرفته تا هسته و برگه این محصول پرخاصیت.

بانوان تویسرکانی گاهی از چغاله های زردآلو برای انواع غذاهای ترش مزه و حتی خورشت چغاله استفاده کرده و گاهی هم چغاله ها را خلالی کرده و در فریز نگهداری می کنند.

 برداشت2 هزار و 100 تن زردآلو از باغات تویسرکان

از این همه مورارد گذشته به گفته «مسعود اکبری» مدیر جهاد کشاورزی تویسرکان، این شهرستان 140 هکتار باغات زردآلو دارد که به طور میانگین از هر هکتار 15 تن محصول برداشت می شود.

وی معتقد است که با وجود آن که از باغات تویسرکان سالانه در حدود دو هزار و 100 تن زردآلو برداشت می شود، اما به دلیل نبود صنایع تبدیلی در این شهرستان، در عمل باغداران به اندازه زحمتی که کشیده اند سودی به جیب نمی زنند.

صنایع تبدیلی نباشد محصولمان را مفت می خرند!نبود صنایع تبدیلی و بسته بندی در تویسرکان در عمل زحمات کشیده شده از سوی کشاورزان را به باد می دهد و در آخر سودی به دستشان نمی رساند

در این باره بختیاری یکی از کشاورزان تویسرکانی در گفت و گو با خبرنگار رودآور می گوید: خدا را شکر محصول امسال ما بسیار خوب است و خوب هم برداشت کرده ایم، اما زردآلوها را با قیمت های بسیار پایین از ما خریداری می کنند، یکی نیست بگوید چرا نظارتی بر روی بازار میوه نیست، ما هم بالاجبار از آنجا که به پول فروش زردآلوها نیازمندیم آن را سریع فروخته و سودش را دلالان می برند.

کشاورزی که پولی در دست ندارد، محصولش را زیر قیمت می فروشد

گلمحمدی یکی دیگر از باغداران تویسرکانی هم می گوید: زمانی که من جهزیه دخترم را از مغازه به امیدی روزی آورده ام که محصولاتم را به فروش برسانم و بعد پولش را پرداخت کنم، مجبورم می شوم زمان برداشت هر آنچه تولید شده را زیر قیمت به فروش برسانم، برخی ها هم کم لطفی کرده و متأسفانه فکر می کنند که با حضور در محل برداشت می توانند بسیار ارزانتر از بازار میوه و تره بار محصولاتمان را خریداری کنند که البته همین گونه هم است و ما بدون هیچ سودی برای به دست آوردن لقمه نانی باید هر آنچه داریم را به فروش برسانیم.

کار "برگه زردآلوها" در نبود صنایع تبدیلی پیچیده می شود

گمار از باغداران روستای دوقلعه است او از اینکه صنایع تبدیلی در تویسرکان نیست از مسئولان گلایه مند است، چرا که معتقد است از زردآلو، فرآوری های بیشماری می شود تهیه کرد، همچون مربای و یا برگه زردآلو.

او عنوان می کند که برگه زردآلو را هم ما خودمان می توانیم با خشک کردن آن زیر نور آفتاب تهیه کنیم اما از آنجا که بسته بندی به اصطلاح شیکی ندارد بازم هم آن را از ما ارزان خریداری می کنند، اما در بازارهای بزرگتر با قیمت های بیشتر به فروش می رسانند.

حمایت مسئولان برای بسترسازی ورود سرمایه گذاران ضروری است

گمار افزود: آن همه زحمتی که با وجود کم آبی برای تهیه محصولاتمان می کشیم در آخر با اندک سرمایه ای که به دست می آوریم به نوعی از بین می رود، کار ما اینجا گره خورده است، اگر مسئولان حمایتی از ما و یا سرمایه گذارانی که می خواهند در این بخش فعالیت کنند داشته باشند و به فکر ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری شده بیافتند، این گونه امور و معیشت زندگیمان در هم پیچیده نمی شود.

او با بیان اینکه برگه زردآلو یکی از مهمترین محصولات فرآوری شده این میوه پر خاصیت است، ادامه می دهد که برگه زردآلو را حتی برای درمان بسیاری از بیماری ها در طب سنتی استفاده می کنند، اما من کشاورز که "برندی" برای فروش آن ندارم، نمی توانم آن را در بسته های منظم تهیه کنم و به فروش برسانم، مشتری هم که در ابتدا ظاهر برایش مهم است، آن را از ما ارزان خریداری می کند و خودتان دیگر تا آخر ماجرا را بخوانید.

این کشاورز تویسرکانی عنوان کرد: زندگی ما کشاورزان با کمبودهای آب و آفت های بسیار درگذر است و سختی هایی که می تواند کمر هر کسی را بشکند، اما چاره ای نداریم چرا که باید محصولاتمان را هر طوری شده تولید کنیم تا لااقل برای تهیه نان شب فرزندان خود لنگ نزنیم و شرمنده آنان نشویم.

بیش از 50 نوع محصول فرآوری شده از زردآلو با خواص متعدد می توان تولید کرد/دادرسی نیست

الوندی هم که در باغ خود در منطقه سرابی زردآلو برداشت می کند، گفت: زردآلو در طب سنتی با توجه به خواصش به عنوان یکی از برطرف کننده های کم خونی محسوب می شود و چربی ها را هم می سوزاند.

او اظهار کرد: از روغن زردآلو هم می توان درتهیه انواع کرم های پوست، عطرسازی ها و یا تهیه صابون هم بهره شد و علاوه بر آن مغز زردآلو هم خواص ویژه خودش را دارد، با این وجود می بینید که محصول من به قیمت پایینی به فروش می رود و در عمل هیچ به دست من می آید.

به گزارش رودآور، تویسرکان از باغات میوه سرشار و متنوعی برخوردار است و کشاورزان آن سال های سال به دلیل نبود صنایع تبدیلی و بسته بندی به اندازه زحمتی که برای تهیه محصولاتشان می کشند، سودی به دست نمی آورند و برخی مسئولان امر همچنان می گویند تا سرمایه گذاری به میدان نیاید این داستان همچنان ادامه دارد، به امید آن که پای این سرمایه گذاران را خود همین مسئولان با فرصت هایی که برایشان فراهم می کنند به این شهرستان باز کرده و از سنگ تراشی های احتمالی هم پرهیز کنند.

زنگنه 

انتهای پیام/

 

 

ایمیل: roodavar1@gmail.com سامانه پیامکی رودآور ۳۰۰۰۸۸۳۳۰۰۰۰۶۱

دیدگاه‌ها

سلام خانوم زنگنه لطفا گزارشی ازدست فروشان و دکه موتور سازی کنار خیابان فردوسی که باعث مزاحمت و پاتوق معتادین شده تهیه و از مسولین بخاهید کهنسبت به جمع اوری ان اقدام کنند با تشکر اهالی خیابان فردوسی

دیدگاه شما

صندوق خیریه
همدان پرس
آب و هوای تویسرکان