آخرین اخبار

30. فروردين 1396 - 1:15   |   کد مطلب: 27848
سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه گفت: از مجموع هشت میلیارد و 100 میلیون تومانی که برای اصلاح باغات در سطح کشور در نظر گرفته شده است، با توجه به درخواست های داده شده، چهار میلیارد تومان آن برای اصلاح باغات گردو در نظرگرفته شد.

به گزارش خبرنگار رودآور؛ از مجموع باغات زیر کشت گردوی کشور، در حدود پنج هزار و 600 هکتار آن مربوط به شهرستان تویسرکان است، درختان گردویی که در چندین سال گذشته دچار خسارت های بسیاری با توجه سرمازدگی، بارش تگرگ و خشکسالی را متحمل شده اند.

از این رو مسئولان شهرستان تویسرکان به دنبال راهکارهایی برای کاهش خسارت ناشی از بلایای طبیعی به باغات گردو رفتند و این در دو سال اخیر به نظر می رسد اقدامات درخور توجهی انجام شده است.

«محمدمهدی مفتح» نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی در این باره به خبرنگار رودآور؛ گفت: برند گردوی تویسرکان در سراسر کشور و حتی در خارج از مرزها شناخته شده است، اما روش بهره برداری از کاشت و داشت و برداشت محصول به صورت سنتی بوده و این شهرستان متأسفانه نتوانسته از ظرفیت داشتن باغ های گردو برای پیشرفت اقتصادی خود آن طور که باید استفاده کند.

وی اظهار کرد: از آن جا که سرمای بهاره در چند سال اخیر تقریباً همزمان با گل دهی درختان گردو در تویسرکان بوده است، خسارت فراوانی به این درختان وارده شده، به طوری که تنها در یک سال 80 تا 90 درصد خسارت به باغات تویسرکان وارد شد و کشاورزان بسیاری متضرر شدند.

سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه در ادامه افزود: از طرفی دیگر با وجود آن که سطح زیر کشت باغات گردوی شهرستان مناسب است، اما شاهد هستیم که میزان برداشت این محصول هرچند که دارای کیفیت بالایی بوده، در هکتار پایین است، به طوری که راندمان تولید مناسب نیست.

مفتح عنوان کرد: با توجه به مشکلات پیش روی باغداران تویسرکانی، سعی شد با حضور محمدعلی طهماسبی معاون وزیر در امور باغبانی در دو مرحله و نیز  قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی و همچنین بهره گیری از کارشناسان جهاد دانشگاهی مطالعاتی بر روی درختان گردوی تویسرکان انجام شود تا راهکارها و روش هایی برای مقابله با سرمازدگی باغ ها و افزایش راندمان تولید گردو و نیز باقی ماندن برند گردوی تویسرکان ارائه شود.

وی تصریح کرد: در این راستا پس از انجام مطالعات لازم، مشخص شد برای بهبود این شرایط بهره گیری از روش پیوند و سرشاخه کاری می تواند مناسب باشد و برای اینکه طرح ارائه شده منحصر به فرد و مسئول خاصی نباشد و با تغییر افراد در یک مسئولیت در سال های متمادی، طرح همچنان روند عملیاتی بودن خود را ادامه دهد، برنامه ریزی هایی هم انجام شده است.

سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه افزود: از آن جا که این طرح زمان بر است و احتمال می رفت کشاورزان منبع درآمد سالیانه دیگری نداشته باشند و برای جلوگیری از متضرر شدن آن ها، تصمیم بر آن شد تا باغداران در سه مقطع زمانی هر سال برای یک سوم از باغ خود از روش سرشاخه کاری استفاده کنند و در ابتدا داوطلبانه وارد این عرصه شوند.

مفتح همچنین از دعوت و حضور کارشناسانی از کشور ترکیه برای برگزاری کلاس آموزشی درباره پیوندزنی و سرشاخه کاری درختان گردو در تویسرکان در سال گذشته خبر داد و گفت: در این دوره آموزشی حتی باغداران دیگر استان ها هم حضور داشتند.

وی در ادامه به اختصاص چهار میلیارد تومان برای اصلاح باغات گردو و زیرساخت های آن، علاوه بر چهار میلیارد و 100 میلیون تومانی که برای اصلاح باغات دیگر که در ردیف بودجه قرار داشت، خبر داد و گفت: با این رقم بودجه پیشنهاد شده به وزارت جهاد کشاورزی و قرار گردن آن در ردیف بودجه، امید است روند اصلاح باغ های گردو نیز با سرعت مناسبی پیش رود.

زنگنه

انتهای پیام/

ایمیل: roodavar1@gmail.com سامانه پیامکی رودآور ۳۰۰۰۸۸۳۳۰۰۰۰۶۱

دیدگاه شما

صندوق خیریه
همدان پرس
آب و هوای تویسرکان