آخرین اخبار

16. دى 1397 - 1:47   |   کد مطلب: 28132
راه اندازی خانه های صنایع دستی در سال های اخیر آن هم از سوی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هر شهرستان می تواند نوید بخش حرکتی هماهنگ در راستای حفظ و ترویج رشته های هنری مختلف این صنعت باشند.

به گزارش خبرنگار رودآور، هر چند با وجود مدرن تر شدن زندگی و وسایل جدید، صنایع دستی آن رنگ و بوی قدیمی خود را ندارند، اما هستند عده ای که با فراگیری رشته های مختلف صنایع دستی نه تنها به احیاء و زنده نگه داشتن این دست سازه ها روی آورده اند بلکه با آموزش آن به دنبال ترویج و بهره گیری از آن برای پویایی اقتصادی هستند، این صنعت آمیخته و تلفیق شده با هنر زیبای ایرانی اصیل است.

راه اندازی خانه های صنایع دستی در سال های اخیر آن هم از سوی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هر شهرستان می تواند نوید بخش حرکتی هماهنگ در راستای حفظ و ترویج رشته های هنری مختلف این صنعت باشند.

چندین سال است که در تویسرکان با توجه به ظرفیت های این هنر  و برخورداری از هنرمندان متعدد در زمینه های گوناگون، خانه صنایع دستی در خانه تاریخی دکتر اقتداری راه اندازی شده و افراد بسیاری جذب این هنرها شده اند.

به گفته «میثم الوندی» رییس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تویسرکان در این خانه دوره های آموزشی 11 رشته صنایع دستی،  برای علاقمندان برگزار می شود.

او اظهار کرد: تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی، حکاکی روی سنگ، معرق کاریمنبت کاری، جاجیم بافی، پیکرتراشی روی چوب، رودوزی های سنتی، گلیم بافی،ساخت کتیبه سفال، نقاشی روی شیشه،قلاب بافی، مرصّع کاری، نقاشی روی سفال،قلم زنی روی مس، قاب سازی سنتی و سفالگری برخی از این رشته های ارزشمند هنری است که در خانه صنایع دستی تویسرکان برای علاقمندان آموزش داده می شود.

رییس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تویسرکان ایجاد فضایی در راستای تبادل اطلاعات هنری در بین کارآموزان و اساتید صنایع دستی را از مهترین اهداف برپایی این خانه عنوان کرد و افزود: در این فضای آموزشی استمرار آموزش و متمرکز شدن بر روی فعالیت های هنری می تواند توسعه دهنده صنایع دستی در راستای تحقق و پویایی اقتصادی باشد.

به گزارش رودآور؛ در استان همدان  21 هزار و 600 کارگاه فعال صنایع دستی وجود دارد که در این کارگاه ها 33 هزار نفر فعال هستند.

امید است که مسئولان استان همدان با نیم نگاهی بیشتر و با برنامه ریزی های کلان بتوانند از ظرفیت صنایع دستی در راستای پیشروی اقتصاد مقاومتی بهره لازم را ببرند.

ایمیل: roodavar1@gmail.com سامانه پیامکی رودآور ۳۰۰۰۸۸۳۳۰۰۰۰۶۱

دیدگاه شما

صندوق خیریه
همدان پرس
آب و هوای تویسرکان