آخرین اخبار

16. آذر 1398 - 9:55   |   کد مطلب: 37005
رد پای ورود یک بیماری به کشور از جنوب شرق کشور؛
بعد از آنفلوانزا نوبت به مالاریا رسید
محمود حسین بر با بیان اینکه 90 درصد موارد مالاریا وارده از کشورهای افغانستان و پاکستان است، گفت:افزایش حاشیه نشینی و ترددهای غیرمجاز مرزی تهدید جدی در ارتقای شاخص های سلامت است.

به گزارش رودآور به نقل از عصرهامون، مالاریا به عنوان یک بیماری واگیردار قرن ها پیش در کشور شایع بود، اما امروز در نتیجه تلاش های دهه های گذشته، مردم در بخش عمده ای از کشور دیگر نگران ابتلا به آن نیستند؛ حدود 60 سال قبل مالاریا اولین علت مرگ و میر در کشور بود، در اکثریت قریب به اتفاق مناطق کشور شیوع داشت و زمانی که کشور حدود 15 میلیون جمعیت داشت، یک سوم آن یعنی 5 میلیون نفر در سال مبتلا به مالاریا می شدند.

 
مالاریا مهمترین بیماری انگلی شایع در جهان با علائمی چون فقدان توانایی خوردن و ناتوانی در ایستادن، نشستن، استفراغ مداوم، تشنج و تغییر در سطح هوشیاری، اختلال تنفسی، کاهش ادرار و خونریزی از لثه و بینی از دیگر بیماری‌ها قابل تفکیک و شناسائی است.

در کشور ما، موارد اولیه بیماری به طور عمده از کشورهای مجاور به خصوص همسایه‌های شرقی و به ویژه پاکستان وارد کشور می‌شود و طبیعی است که موارد ثانویه این بیماری از طریق گزیدگی پشه به دیگران انتقال می‌یابد، این بیماری در اغلب مناطق موجب ابتلای میلیون‌ها نفر و مرگ ‌و میرهزاران نفر شده است.
 
90 درصد موارد مالاریای کشور از تردد مرزی است

محمود حسین بر، سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان چابهار در گفت و گو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه 90 درصد موارد مالاریای کشور در حال حاضر وارده از کشورهای شرقی افغانستان و پاکستان هستند، گفت: مالاریا در تعدادی از کشورهای منطقه و  همسایه حذف شده اما به دلیل وسعت، هم به دلیل تنوع آب و هوایی و مشکلات فنی مبارزه با این بیماری پیچیده و سخت می شود و در کشور ما به دلیل همسایگی با دو کشور افغانستان و پاکستان و تبادل جمعیتی با سایر کشورهای مالاریاخیز این کار دشوار تر می شود.
 
وی افزود: در حال حاضر بیماریابی مالاریا با رصد کردن افراد غیر ایرانی و شناسایی بیماران مبتلا در کوتاهترین زمان ممکن، حتی در دورترین نقاط استان با گرفتن لام خون محیطی و بهره گیری از کیت تشخیص سریع مالاریا صورت می گیرد.
 
وی با بیان اینکه چک کردن و رصد و ردیابی زیستگاه پشه مالاریا بصورت جدی و ماهانه در دو نوبت انجام می شود، ادامه داد: بر اساس بررسیهای علمی متخصصین حشره شناسی و مالاریا، زیستگاه پشه آنوفل در برخی از روستاهای استان رواج بیشتری دارد، به همین دلیل عملیات ردیابی و رصد علمی این حشره از طریق تکنیک چک حشره شناسی ماهانه دونوبت در حال انجام است.
 
سرپرست شبکه بهداشت و درمان چابهار گفت: در دو سال گذشته در شهرستان چابهار هیچ مورد بومی گزارش نشده و این موفقیت بزرگی محسوب می‌شود. از ابتدای سال تاکنون 133 مورد از ترددهای مرزی با کشور همسایه گزارش شده که بلافاصله اقدامات درمانی برای همه این افراد آغاز شده است.
 
حاشیه نشینی در چابهار تهدید جدی در شاخص های سلامت

وی با اشاره به اینکه تیم پزشکی حذف مالاریا با جدیت مسائل و مشکلات حاشیه شهر را پیگیری می کند، تصریح کرد: افزایش حاشیه نشینی، زاغه نشینی، کمبود امکانات در این مناطق و ترددهای غیرمجاز مرزی در چابهار تهدید جدی در ارتقای شاخص های سلامت است و همیشه با چالش هایی در این زمینه مواجه هستیم.

حسین بر ادامه داد: افزایش حساسیت در بیمارستان و مراکز تحت پوشش و همچنین سمپاشی، لارو کشی، بیماری یابی اکتیو، مه پاشی، توزیع پشه بند آغشته به حشره کش و پیگیری درمان موارد شناسایی شده و استفاده از ظرفیت داوطلبان سلامت از مهمترین فعالیتهای در دستور کار شبکه بهداشت و درمان شهرستان در مقابله با مالاریا است.

وی افزود: به عنوان نمونه مبارزه مکانیکی شامل پر کردن گودال ها و آبگیرها از جمله حوض انبارها در مناطق پرخطر و حاشیه نشین، زه کشی و خشکاندن منابع آبی غیرقابل استفاده است.
 
سرپرست شبکه بهداشت و درمان چابهار خاطرنشان کرد: کنترل بیماری ها از جمله مالاریا به دنبال اقدامات انجام شده و فعالیت های شبانه روزی محقق می شود و در شهرستان چابهار 40 نفر مامور مراقب، سلامت یار و مهرورز در حال خدمت هستند تا شاهد این نوع از بیماری نباشیم.

انتهای پیام/

ایمیل: roodavar1@gmail.com سامانه پیامکی رودآور ۳۰۰۰۸۸۳۳۰۰۰۰۶۱

دیدگاه شما

صندوق خیریه
همدان پرس
آب و هوای تویسرکان