آخرین اخبار

28. مهر 1397 - 1:13   |   کد مطلب: 34655
در حال حاضر دانشگاه و صنعت به‌عنوان دو بال توسعه نیازمند قوام ارتباط مستمر و پایدار هستند تا بتوانند یک اقتصاد پویا و مستحکم را پایه‌ریزی کنند.

به گزارش رودآور به نقل از خبرگزاری فارس از همدان، صنعت بدون علم نمی‌تواند در بازارهای مختلف دوام بیاورد چراکه همه تقاضاها به سمت کالا و خدماتی سوق یافته که از کیفیت لازم همراه با قیمت مناسب برخوردار باشند، اتفاقی که در نگاه اول دشوار به نظر می‌رسد اما علم نشان داده که می‌تواند این مشکلات را برطرف کند.

با حل این مشکل می‌توان به ایجاد شغل و افزایش تولید ناخالص داخلی دل بست که به‌عنوان پایه‌های اصلی اقتصاد در هر کشور مطرح است، از آنجاکه دانشگاه خواستگاه علم به‌ شمار می‌رود پیوند دانشگاه با صنعت همواره یکی از دغدغه‌های جدی کنشگرانجامعه در ابعاد مختلف بوده است، اتفاقی که هنوز به‌طور کامل محقق نشده و نتوانسته رضایت اهل دانشگاه و صنعت را فراهم کند.

متأسفانه تعداد واحدهای صنعتی دارای واحد توسعه و تحقیق «R&D» در همدان کمتر از انگشتان دست هستند. اما همان واحدهایی که اهمیت این موضوع را درک کرده و از دانشگاهیان و فارغ‌التحصیلان آن بهره بردند توانستند موفقیت‌های بی‌شماری در سطح کشور و جهان به دست آورند. این مسأله اهمیت برقراری این ارتباط را به‌خوبی روشن می‌کند.

اما برای تحقق این پیوند که همواره ورد زبان‌ها‎ست چه اقداماتی باید انجام داد؟

اساتید جدیدالورود دانشگاه 6 ماه را در صنعت می‌گذرانند

رئیس دانشگاه صنعتی همدان در این خصوص در گفت‌و‌گو با فارس اظهار کرد: در راه برقراری ارتباط مؤثر دانشگاه و صنعت از سال آینده هر استاد جدیدالورود به دانشگاه باید 6 ماه در یک محیط صنعتی فعالیت کند.

محمود نیلی افزود: در حال حاضر برخی از اساتید با محیط‌ صنعتی آشنایی کامل ندارند بنابراین این طرح در نظر گرفته‌ شده و اساتید در واحدهای صنعتی حاضر شده و حقوق خود را نیز از دانشگاه و مبلغی را از صنعت دریافت می‌کنند.

وی تصریح کرد: در مدت 6 ماه اساتید باید بتوانند 30 درصد از مشکلات واحد صنعتی که در آن حضور دارند را استخراج کنند.

50 درصد بودجه‌های تحقیقاتی به دانشگاه اختصاص می‌یابد

رئیس دانشگاه صنعتی همدان بابیان اینکه سه درصد از بودجه هر سازمان و نهادی باید صرف تحقیقات شود، ادامه داد: هر نهاد موظف است 50 درصد از این بودجه تحقیقاتی را به دانشگاه اختصاص دهد تا مشکلاتش را بررسی و حل کند.

وی با بیان اینکه برخی از تشکل‌ها مانند نظام‌های مهندسی، کانون‌های صنفی هستند و موفق نمی‌شوند که مشکل ارتباط دانشگاه و صنعت را برطرف کنند، خاطرنشان کرد: برای حل این معضل نیاز داریم که یک اراده عمومی در سراسر کشور ایجاد شود.

اعتماد به دانشگاه صنعت موشکی و هسته‌ای را به ارمغان آورد

نیلی گفت: اگر امروز در صنعت هسته‌ای و یا موشکی موفق هستیم به این دلیل است که مسوولان به دانشگاه اعتماد کردند و بودجه لازم را در اختیار آنان قرار دادند و دانشگاه موفق شد که نیازهای کشور را برطرف کند.

وی با تأکید بر اینکه نیازهای دولت در همه حوزه‌ها را دانشگاه می‌تواند برطرف کند، اظهار کرد: در حوزه صنایع هوایی که در تحریم کامل هستیم گروه‌های دانشگاهی در حال فعالیت هستند و موفقیت‌هایی نیز به دست آوردند.

رئیس دانشگاه صنعتی همدان گفت: تا زمانی که امکان واردکردن کالا از خارج وجود دارد و یا با امکانات 50 سال پیش‌تولید صورت می‌گیرد احساس نیاز به تحقیق و دانشگاه جدی نمی‌شود.

اقتصاد صنعتی بی‌رحم است

وی با تأکید بر اینکه امروز ارتباط بین صنعت و دانشگاه وجود دارد، اظهار کرد: امروز صنعتگران ما فارغ‌التحصیلان دانشگاهی هستند اما چون احساس نیاز به دانشگاه وجود ندارد، واحدهای صنعتی موفق نمی‌شوند در بازار رقابت دوام آورند.

نیلی افزود: واحدهای تحقیق و توسعه در همه واحدهای صنعتی همدان فعال نیست در حالی‌ که اگر این اتفاق رخ دهد استمرار تولید و حضور در بازار محقق می‌شود.

وی با بیان اینکه اقتصاد صنعتی بسیار بی‌رحم است، تصریح کرد: نمی‌توان صرفاً به تولید یک کالا بسنده کرد بلکه به‌ طور مداوم باید تحقیقات انجام شود.

علمی که به فناوری منجر شود، ارزشمند است

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان همدان در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس اظهار کرد: علم وقتی به تکنولوژی تبدیل شود ارزش می‌یابد و قابل اجرا می‌شود وگرنه حتی اگر به همه یافته‌ها جهان دسترسی داشته باشیم اما استفاده بهینه از آن نشود، فایده‌ای ندارد. 

محمدرضا جعفری با بیان اینکه علم وقتی در اختیار صنعت قرار گرفت ارزشمند می‌شود، افزود: صنعت مبتنی به علم پویا رفاه را برای انسان به همراه می‌آورد.

وی تصریح کرد: کشور ما از لحاظ وجود افراد تحصیل‌کرده و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در علوم مختلف کمبود ندارد بلکه خلأ موجود نبود توان لازم برای تبدیل علم به تکنولوژی است.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان همدان با اشاره به اینکه این مشکل در کل کشور مطرح است، ادامه داد: دانشگاه‌های کارآفرینی و استارت‌آپ‌ها به دنبال کاربردی کردن علوم هستند.

وی خاطرنشان کرد: در دانشگاه‌های ما اساتید مسیر نفوذ علم در صنعت را بیابند و به دانشجویان منتقل کنند.

جعفری با بیان اینکه سعی کردیم از امکانات دانشگاه در مجموعه صنعتی خود بهره ‎ببریم، گفت: البته هنوز به اهدافی که تعریف کرده بودیم نرسیدیم و باید خلأهای موجود را برطرف کنیم.

علم با نکاه اقتصادی به صنعت خدمت کند

وی اظهار کرد: مهندسی باید همراه با در نظر گرفتن جوانب اقتصادی صورت گیرد و اگر یک مهندس کالایی را با هزینه تمام‌شده بالا و غیر قابل‌ رقابت تولید کنند در عمل خدمتی به جامعه نکرده است.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان همدان افزود: تولید هر کالا باید به بهبود وضعیت مردم و کاهش هزینه‌ آنان منجر شود و طرح‌های دانشگاه‌ها باید از منظر اقتصادی توجیه داشته باشد.

وی تصریح کرد: مشکل امروز ما این است که دانشگاهیان نمی‌توانند طرح‌ها را اقتصادمحور به‌پیش ببرند.

جعفری افزود: برنامه ریزان برای دانشگاه باید به‌گونه‌ای عمل کنند که فارغ‌التحصیلان بتوانند از علم در راه بهبود تکنولوژی استفادهکرده و در پویایی اقتصاد کشور مؤثر باشند.

انتهای پیام/

ایمیل: roodavar1@gmail.com سامانه پیامکی رودآور ۳۰۰۰۸۸۳۳۰۰۰۰۶۱

دیدگاه شما

صندوق خیریه
همدان پرس
آب و هوای تویسرکان