«دکتر محمود رضا رسولی» درگفت و گو با خبرنگار رودآور، گفت: چهاردهم مهر ماه روز ملی دامپزشکی است که در سال جاری با شعار دامپزشکی، سلامت و توسعه پایدار گرامی داشته می شود.
وی اظهار کرد: خوشبختانه اداره کل دامپزشکی در راستای وظایف مهمی که دارد و از جمله آن حفظ و حراست از سرمایه دامی استان و همچنین حفظ بهداشت عمومی است، اقدامات خوبی انجام داده که به تحقق این شعار می تواند کمک کند.
انجام سالانه 9 میلیون واکسیناسیون دام در استان همدان/کاهش 36 درصدی میزان تب مالت دراستان
مدیرکل دامپزشکی همدان افزود: به طور معمول سالانه بین هشت تا 9 میلیون واکسیناسیون انجام از سوی این سازمان انجام می شود تا انواع بیماری ها چه واگیردامی و چه بیماریی های قابل انتقال بین انسان و حیوان کنترل شود.
رسولی تصریح کرد: سال گذشته واکسیناسیون بروسلوز یا همان تب مالت بود که که بیش از 140 درصد نسبت به پیش بینی ما عملکرد مثبتی داشتیم و بنا بر اعلام معاون پزشکی دانشگاه علوم پزشکی میزان تب مالت در سال جاری و در سال گذشته نسبت به سال 94 ، 36 درصد کاهش پیدا کرده است، چرا که مهمترین عامل مبارزه با بیماری بروسلوز واکسیانسیون است و زمانی که این امر به درستی انجام می شود شاهد بیماری نخواهیم بود.
وی عنوان کرد: میزان بروز تب مالت در سال 94، 70 در 100 هزار بوده که در سال 95 هم به 47.52 در 100 هزار رسیده و این یک موفقیت خوب است.
بیماری آنفولانزای دامی چندماهی دراستان کنترل شده است/استان ازنظر بیماری آنفولانزای دامی پاک است
مدیرکل دامپزشکی همدان در ادامه گفت: با توجه به پیشگیری و واکنش سریع و دقیق نسبت به بیماری آنفولانزا، هم اینک چندماهی است که در همدان مسئله حل شده و به جز موارد اندکی که تنها در ابتدای سال جاری شاهد بودیم، دیگر موردی مشاهده نشده و استان ازاین نظر جزء استان های پاک است.
عدم مشاهده تب کریمه کنگو در همدان
رسولی در ادامه افزود: درباره تب کریمه و کنگو هم با وجودی که در استان های دیگر شاهد واگیری و تلفاتی بودیم با اقدامات انجام شده از جمله راه اندازی پیش سرد کشتارگاه های صنعتی دام استان و همچنین تجهیز 25 اکیپپ مایه کوب و سم پاش در سراسر استان، این بیماری در همدان با توجه به اقدامات پیشگیرانه مشاهده نشد.
گوشت بالای 80 درصد از مردم استان به جزء تویسرکان از طریق پیش سردعرضه می شود
وی تصریح کرد: باتوجه به راه اندازی پیش سرد عمده کشتارگاه های استان بالای 80 درصد از گوشت استان از طریق پیش سرد به مردم به جز شهرستان تویسرکان عرضه می شود، علاوه بر آن در سه چهار کشتارگاه هم گوشت های تهیه شده به صورت بسته بندی با برچسب هایی که بر روی آن تاریخ مصرف وانقضاء و حتی تعیین نوع و جنس دام زده شده، عرضه می شود تا خریدار از کیفیت وسلامت گوشت مطمئن باشد.
تنها کشتارگاه تویسرکان از هیچ نظر قابل دفاع نیست و باید تطعیل شود
مدیرکل دامپزشکی همدان در ادامه با تأکید بر اینکه کشتارگاه دام تویسرکان متأسفانه از هیچ نظر قابل دفاع نیست، گفت: این کشتارگاه که در منطقه ای مسکونی قرار دارد، ازنظر دامپزشکی، بهداشت محیط و محیط زیست مشکلات فراانی دارد که با توجه به زیرساخت و موقعیت جغرافیایی اش درست شدنی هم نیست، راه حل اینکه بایداین کشتارگاه تعطیل شود و یک کشتارگاه صنعتی مطابق با استانداردها ساخته تا گوشت موردنیاز شهرستان به صورت سالم تهیه شود.
رسولی اظهار کرد: هم اینک استان همدان گوشت دو سه استان دیگر را تأمین می کند و حال اگر کشتارگاه تویسرکان تعطیل شود، خیلی عیب و ایرادی نیست که گوشت موردنیاز مردم از شهری دیگر تأمین شود، چرا که سلامت و بهداشت شهروندان مهمتر است.
وی با اشاره به اینکه باز بودن کشتارگاه تویسرکان مشکل سازاست، تأکید کرد: مدتی زمانی است که مصوباتی را طبق قانون برای تعطیلی کشتارگاه تویسرکان گرفته ایم و حال منتظر تصمیم مقامات محلی هستیم.
زنگنه
انتهای پیام/