آخرین اخبار

20. خرداد 1396 - 8:25   |   کد مطلب: 28909
سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خطاب به رییس سازمان میراث فرهنگی کشور با بیان اینکه فرماندار تویسرکان باید به دلیل حمایت از مردم تجلیل شود نه بازخواست، گفت: از احمدی پور که معاون رییس جمهور هم محسوب می شود، انتظار می رفت با دید و نگاه کلان و وسیعی تری به مسائل نگاه کند و برای او باید نقطه نقطه ایران اسلامی تفاوتی نداشته باشد.

به گزارش خبرنگار رودآور؛ امروز روز بیستم خرداد ماه مصادف با روز جهانی صنایع دستی است، صنعتی که این روزها در تعادی از استان ها دارای جایگاه ویژه ای اس ودر در استان همدان و به دنبال آن در تویسرکان به دلیل رونق داشتن صنعت مبلو منبت جایکاه ویژه دارد.

چندی پیش شاهد بودیم که با وجود آن که تمام ظرفیت های تویسرکان برای شهر مبل و منبت شدن چه از نظر قدمت و چه از نظر تعدادکارگاه ها و تعداد افراد شاغل در این حوزه نه تنها در استان بلکه حتی از سطح کشور بالاتر است، گویا درازی بازار مبل را ملاک دانستند! و این عنوان را به تویسرکانی ها ندادند و  «زهرا احمدی‌پور» معاون رییس جمهور و رییس میراث فرهنگی کشور در جلسه قرارگاه اقتصاد مقاومتی در همدان، درکمال ناباوری فرماندار تویسرکان را به خاطر پیگیری یکی از مهمترین مطالبات مردم مورد خطاب قرار داد و در میان تعجب همگان خطاب به مومیوند با بیان اینکه عنوان شهر مبل و منبت به ملایر کارشناسی بود، گفت: "استاندار همدان باید شما را بازخواست کند.!

بازخواست فرماندار تویسرکان، چیزی شبیه برخورد وزیر بهداشت با فرماندار بدره در ایلام 

بازخواست برای چه برای دفاع از حق مردم، حق مردمی که بارهاو بارهای چه از سوی نماینده مردم تویسرکان و چه از سوی دیگر متولیان امر در این زمینه مطالبه شده است، تویسرکانی ها نگران هستند که این بازخواست چیزی شبیه برخورد وزیر بهداشت با فرماندار بدره در ایلام است و هنوز برایشان سخنان معاون رییس جمهور هضم نشده است.

تویسرکان مهمترین قطب مبل و منبت کشور 

پیش از این هم «علی مالمیر» مدیرکل میراث فرهنگی همدان در باره ظرفیت تویسرکان به عنوان مهمترین قطب مبل و منبت کشور گفته بود: این شهرستان از بیش از هفت هزار و 747 کارگاه تولید مبل و منبت و بیش از هشت هزار شاغل در این بخش برخوردار است.

45 درصد از کل مبل و منبت استان مربوط به تویسرکان است

به گفته «میثم الوندی» رییس میراث فرهنگی  صنایع دستی تویسرکان «میثم الوندی» رییس میراث فرهنگی و صنایع دستی تویسرکان هم، در حدود 45 درصد از کل مبل و منبت استان مربوط به تویسرکان است و علاوه بر آن 43.61 درصد شاغلین این حوزه در سطح استان در این شهرستان فعالیت دارند.

نظر فرماندار تویسرکان را که می دانیم چیست و اما در این جا به سراغ مفتح نماینده مردم این شهرستان و سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس هم می رویم تا از پیگیری های وی برای رسیدن مردم به حق خودشان مطلع شویم.

با وجود درصدبالای نرخ بیکاری در تویسرکان، برخی روستاها به دلیل بهره مندی از ظرفیت مبل و منبت مهاجر پذیر هستند

 

«محمدمهدی مفتح» نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی گفت: شهرستان تویسرکان مرکزیتی برای مبل و منبت داد و هم اکنون با توجه به آمار رسمی اعلام شده از سوی میراث فرهنگی استان چه از نظر قدمت این حرفه در شهرستان و چه از نظر تعدادکارگاه ها و تعداد افراد شاغل در این زمینه بالاتر از سایر شهرستان های استان است.

وی اظهار کرد: با وجود درصد بالای نرخ بیکاری در سطح شهرستان که به ویژه برای جوانان این دیار، شاهد هستیم در برخی روستاها بیکاری صفر است، چرا که مردم آن روستاها به شغل مبل و منبت مشغول هستند و حتی در برخی روستاها شاهد مهاجرت معکوس هستیم و این حرفه زمینه بازگشت مهاجران به روستا را فراهم کرده است.

سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: در حالی که متأسفانه مردم تویسرکان به دلیل وجود بیکاری بالای موجود در شهرستان به دیگر شهرها از جمله تهران، کرج و حتی همدان مهاجرت می کنند، اما ظرفیت بالای مبل و منبت در برخی مناطق این رشد مهاجرت را تا حدودی کاهش داده است و از مسئولان بالادستی انتظار می رود به این حوزه توجه بیشتری داشته باشند.

مفتح عنوان کرد: این ها همه نشانگر توان بالفعل تولید مبل و منبت در شهرستان تویسرکان است و به همین دلیل و به دلایلی که در ابتدا به آن اشاره شد، جایگاه تویسرکان از نظر مبل و منبت در جلسه ای با احمدی پور معاون رییس جمهور که رییس سازمان میراث فرهنگی کشور است و معاونان وی و همچنین با حضور فرماندار تویسرکان در تهران مورد بررسی قرار گرفت و ما با ارائه گزارش های مستند، خواستار توجه ویژه این سازمان به شهرستان شدیم.

از معاون رییس جمهور خواستیم به شکل عادلانه به مبل و منبت تویسرکان توجه کند

وی تصریح کرد: ما از احمدی پور خواستیم در تمام شرایط و مسائلی که باید به صنایع دستی و به مبل و منبت توجه شود به طور ویژه این ظرفیت قابل توجه تویسرکان را در نظر داشته باشد و به شکل عادلانه و درستی این ظرفیت تویسرکانی ها را به کشور معرفی کند، به طوری که تویسرکان از مزایایی که در اختیار دولت وسازمان میراث فرهنگی است چه مزایای مالی و چه مزایای معنوی در حد خودش که جایگاه بلندی در این حوزه دارد بتواند برخوردار شود.

نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: چه دراین جلسه و چه بعد از آن از سوی بنده به عنوان نماینده مردم و فرماندار به عنوان مسئول اجرایی شهرستان پیگیری های متعددی انجام شد و از رییس سازمان میراث فرهنگی کشور انتظار داشتیم که به این درخواست به حق مردم توجهی می شد، اما متأسفانه تاکنون پاسخ مثبتی از وی دریافت نکردیم و همچنان منتظریم تا انتظارات ومطالبات به حق مردم تویسرکان در این زمینه برآورده شود و اقدامات مثبتی در این زمینه از سوی دولت انجام شود.

هماهنگ بودن و حمایت مفتح از مواضع فرماندار تویسرکان در قبال تعهد به مردم/فرماندار تویسرکان باید تجلیل شود نه بازخواست

مفتح در ادامه با حمایت قاطع از مواضع فرماندار تویسرکان که پیگیر مطالبات مردم است، گفت: این روزها شاهد هستیم که احمدی پور متأسفانه به استاندار فشار می آورد که فرماندار تویسرکان را تنها به دلیل حمایت از خواسته های مردمی بازخواست کند، در حالی که باید از مومیوند تجلیل و تشکر شود، چرا که بعد از اعلام ملایر به عنوان شهر مبل ومنبت مردم تویسرکان به شدت از این تصمیم ناراحت شدند.

وی تصریح کرد: فرماندار تویسرکان در این زمینه به خوبی عمل کرده است و در حالی که پیگیر مطالبات مردم بوده، اما به نحوی عمل کرد تا احساسات مردمی که در حقشان احجاف شده و جریحه دار شده است مدیریت شود.

رییس سازمان میراث فرهنگی باید به مسائل وسیع تر و عادلانه تر نگاه کند

سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه تأکید کرد: از احمدی پور که معاون رییس جمهور هم محسوب می شود، انتظار می رفت با دید و نگاه کلان و وسیعی تری به مسائل نگاه کند و برای او باید نقطه نقطه ایران اسلامی تفاوتی نداشته باشد، تا هر جای کشور، متناسب با استعداد و امکاناتش بتواند از امتیازات و نعمت های جمهوری اسلامی ایران برخوردار شود.

به گزارش رودآور، گفته می شود که احمدی پور اصالتی ملایری دارد و از طرفی باید هم عنوان کرد که شهرستان تویسرکان بارها و بارها با سیاسی بازی ها در این سال ها دچار تنزل جمعیتی آن هم به طور عمده به دلیل افزایش نرخ بیکاری شده است، به گونه ای که شاهد هستیم جمعیت این شهرستان در اوایل انقلاب در حدود 140 هزار نفر بوده، در حالی که این روزها جمعیت آن به 102 هزار نفر کاهش یافته است.

امید است که مسئولان متولی امر به ویژه معاون رییس جمهور نگاه وسیعی تری به شهرستان ها داشته باشند.

زنگنه

انتهای پیام/

ایمیل: roodavar1@gmail.com سامانه پیامکی رودآور ۳۰۰۰۸۸۳۳۰۰۰۰۶۱

دیدگاه‌ها

باید از حقوق مبل و منبت تویسرکان دفاع کرد و آن را به تویسرکان برگردانند این نشان دهنده آن است که ملایری ها از اطرافشان بی خبر هستند اطلاعات تاریخی ضعیفی دارند

دیدگاه شما

صندوق خیریه
همدان پرس
آب و هوای تویسرکان