به گزارش رودآور به نقل از وبلاگ "بهشت غرب تویسرکان"سیر در کاهش فشار خون و افزایش گلبول سفید خون موثر است. تحقیقات پزشکی نشان داده است که سیر میتواند بسیاری از انواع باکتریها، برخی از ویروسها، عفونتهای قارچی و حتی انگلهای رودهای را از بین ببرد. سیر همچنین بطور سنتی جهت درمان برونشیت مزمن، سرماخوردگی، سیاهسرفه و آسم ناشی از برونشیت مصرف میشود.
موارد منع مصرف سیر :
سیر را در دوران شیردهی و بارداری نباید مصرف کرد.
مهمترین بخش این گیاه که مصرف دارویی و طبی دارد، هسته آن است هر هسته سیر از ۴تا ۲۰دانه تشکیل شده است و وزن هر دانه به حدود یک گرم میرسد.
سیر در قالب نواحی ایران بخصوص در نواحی شمالی کشور میروید و ارتفاع ساقه آن به ۳۰ تا ۱۰۰سانتی متر میرسد. وبهترین سیر سیر تویسرکان هم طعم بسیار خوشمزه ای دارد و هم خاصیت فراوانیدارد.
گلهای سیر به رنگ صورتی کم رنگ یا سبز متمایل به سفید است که هر بوته آن هشت تا بیست حبه دارد.
یکی از راههای مصرف سیر استفاده از دانه خشک شده آن به میزان دو تا چهار گرم بصورت سه بار در روز است. در حال حاضر سیر در تمام نقاط دنیا کشت میشود، پیازهای تازه خاصیت دارویی دارند که آنها را با زرد شدن برگها در اواخر تیر تا مهرماه برداشت میکنند. سیر اولین بار در آسیای مرکزی کشت شده است و قرنها است که بعنوان ادویه، سبزی و گیاه دارویی در مناطق مدیترانهای تا آسیای مرکزی استفاده میشود.
مصرف خارجی آن باعث تحریک و سوزش پوست بدن شده و ممکن است باعث ایجاد التهاب و تاول شود. سیر عمدتا در درمان نفخ شکم، ورم روده و بعنوان خاصیت کرمکشی بصورت داخلی مصرف میشود.
سیر به عنوان ادویه در غذاهای گوشتی، سس و سوپ به کار میرود و بطور گستردهای در کشورهای منطقه مدیترانه و در شرق استفاده میشود.
بوی سیر که برای برخی از افراد مشمئزکننده و زننده است جذب خون میشود و در نتیجه از طریق تنفس و حتی پوست بدن فرد به مشام میرسد.
کارشناسان گیاهان دارویی در سرتاسر جهان این گیاه را به عنوان یکی از مهمترین داروهای گیاهی تلقی میکنند. این گیاه در میان بسیاری از فرهنگها در طول هزاران سال هم مصرف غذایی و هم مصرف دارویی داشته است.
گفته میشود کارگران ساختمانی که اهرام مصر را میساختند برای مراقبت از خود در قبال بیماریها سیر مصرف میکردند همچنین گورکنان فرانسوی در اوایل قرن نوزدهم عصاره سیر مصرف میکردند تا از ابتلای آنها به طاعون که جان بسیاری از انسانها را در اروپا تلف کرد، پیشگیری کند
موارد مصرف در شهرمان بهشت ایران تویسرکان در استان همدان. با روغن پس از ریز ریز کردن دانه های آن با روغن تف داده و روی انواغ آشهای تویسرکانی می توان استفاده کرد.
یا در آب دوغ خیار تابستان دانه ها را به تکه های کوچک خورد کرده و در داخل آن بریزیم.
یا با خورد کردن آن در داخل ماست و مصرف کردن.
برای از بین بردن بوی آن در دهان می توان بعد از مصرف مقداری سبزی جعفری را بجویم و مصرف کنیم.بوی بد دهان ازبین می رود.
پس از حبه کردن آ ن می توان در داخل تمام آشها ریخته تا همه اهل خانه استفاده کنند و دیگر بوی تند ان رااحساس نمی شود و بو ی ان در دهان مشخص نیست .
بالاخره به سلیقه خود می توانید در انواع غذا ها ودرسر ها از ان استفاده کرد .
مصرف آن د ر زمستان تاکید فراوانی شده است.انتهای پیام/
دیدگاه شما