به گزارش خبرنگار رودآور، روزه گرفتن در روزهای داغ و بلند تابستان چندان هم ساده نیست اما اگر جسم قوی داشته باشیم روزه گرفتن برایمان راحت می شود.
شاطه حلوایی محصولی است که در تویسرکان تولیدی می شود و به دلیل استفاده از جوانه گندم، زعفران، شکر، آرد و گاهی عسل محصولی سالم، مقوی و سرشار از ویتامین و پروتین است که می تواند کمکی خوبی برای تقویت جسم روزه داران باشد.
سوغاتی ها و تولیدات محلی فرهنگ و رسوم مردم کشورمان است که از دیرباز مورد توجه بوده و اکنون نیز نسل به نسل ادامه دارد، شاطه حلوایی هم از سوغاتی های اصیل تویسرکانی ها است.
آقای علیئی تولید کننده شاطه حلوایی در تویسرکان در گفت و گو با خبرنگار رودآور، می گوید: در تویسرکان مردم به نان لواش شاطه هم می گویند و در واقع می توان گفت که شاطه حلوایی یک نان لواشی است که از جنس حلوا و با مواد بسیار مقوی تهیه می شود.
وی می افزاید: پس از آنکه مواد اولیه شاطه حلوایی که همان آرد، جوانه گندم، روغن و آب است را با یکدیگر مخلوط می کنیم، آنقدر با دستگاه مخصوص آن ها را با هم خوب به هم می زنیم تا خمیر ایجاد شده صاف صاف شود و پس از آن از خمیر ایجاد شده هر نوع شاطه حلایی را تهیه می کنیم.
آقای علیئی ادامه داد: طرز تهیه شاطه حلوایی را از پدران ما به ارث رسیده است و هم اکنون نیز در کارگاه تولیدی کوچک خود با همکاری سه نفر دیگر روزانه 50 کیلوگرم شاطه حلوایی تولید کرده و روانه بازار می کنیم.
وی گفت: شاطه حلوایی سابق بر این تنها در فصل پاییز و زمستان تهیه می شد آن هم به صورت ساده، اما امروز در همه طول سال تهیه می شود و برای آنکه شاطه حلوایی ما جوابگوی ذائقه های مختلفی باشد، از مغزها و خشکبار ویژه در آن نیز استفاده می کنیم.
این تولید کننده شاطه حلوایی تصریح کرد: انواع دیگر شاطه حلوایی کنجدی، لقمه ای، گردویی و پشمکی است.
علیئی افزود: شاطه حلوایی تویسرکان علاوه بر مصرف شهرستان به شهرهای دیگر نیز فرستاده می شود و هر کسی که استفاده کرده دوباره به سراغش آمده است و ما سعی داریم تا بازار فروشش را بیشتر کنیم.
وی از مسئولان خواست تا برای ایجاد کارگاهی بزرگتر و اشتغالزایی بیشتر در راستای ارائه تسهیلات سخت گیری نکند.
به گزارش رودآور، اسفند ماه سال 93 شاطه حلوایی تویسرکان در آثار معنوی کشور به ثبت رسید.
انتهای پیام/
دیدگاهها