آخرین اخبار

25. شهريور 1394 - 10:20   |   کد مطلب: 19849
برداشت گردو در 20 درصد از باغات شهرستان تویسرکان که از سرمازدگی امسال در امان بود، آغاز شد.

به گزارش رودآور، سرمای بی سابقه روز پنجم اردیبهشت ماه سال جاری سبب سرمازدگی شدید باغات تویسرکان به ویژه باغات گردوی این شهر شد به گونه ای که حدود 80 تا 85 درصد از باغات گردو و 60 درصد از دیگر باغات این شهرستان دچار سرمازدگی شدند.

این سرمازدگی نه تنها به باغداران بلکه به افرادی که به طور مستقیم یا غیر مستقیم با گردو سر و کار دارند، خسارت زده است.

کارگران فصلی، گردوشکن ها، بازاریان همه و همه به نوعی متحمل خساراتی شدند به گونه ای که کارشنایان رکود اقتصادی در بازار تویسرکان را ناشی از خسارت وارده به باغداران تویسرکانی و تک محصولی بودن شهرستان می دانند.

کاهش 70 درصدی برداشت گردو در تویسرکان

 در این راستا «مسعود اکبری» مدیر اداره جهاد کشاورزی تویسرکان در گفت و گو با خبرنگار رودآور، به سرمای بی سابقه امسال اشاره کرد و گفت: سرما به حدی بوده است که حتی درختان اصلاح شده و نژادهای مقاوم تر نیز از سرما در امان نماندند و تا حدودی این درختان را نیز سرما زد. 

وی اظهار کرد: پنج هزار هکتار باغات گردو در تویسرکان در حدود چهار هزار و 500 هکتار دچار سرمازدگی شد.

مدیر اداره جهاد کشاورزی تویسرکان افزود: این رخداد به گونه ای است که در حدود 80 تا 85 درصد از باغات گردو و 60 درصد از دیگر باغات این شهرستان از جمله باغات بادام دچار سرمازدگی شدند.

آغاز برداشت گردو در 20 درصد باغات تویسرکان که از سرمازدگی جان سالم بدر بردند

رئیس اداره جهاد کشاورزی تویسرکان عنوان کرد: برداشت گردو در 20 درصد باغات که دچار سرمازدگی نشده اند آغاز شده است.

اکبری تصریح کرد: پیش بینی می شود که حدود دو هزار تن گردو با پوست چوبی برداشت شود.

کاهش 70 درصدی برداشت گردو در تویسرکان

وی از کاهش حداقل 70 درصد کاهش برداشت گردو در تویسرکان خبر داد و اذعان کرد: سال گذشته نیز باغات این شهرستان از سرمازدگی در امان نبودند و علاوه بر مشکل کمبود آب، ۵۰ تا ۶۰ درصد باغات گردوی تویسرکان نیز دچار سرمازدگی شدند.

می توان به سرمازدگی از دید یک فرصت هم نگاه کرد

رئیس اداره جهاد کشاورزی تویسرکان در گفت و گویی دیگر در تیرماه امسال نیز  با اشاره به اینکه نباید به سرمازدگی تنها به عنوان یک مصیبت وارد نگاه کرد، گفته بود: می توان از یک دید به این سرمازدگی به عنوان نعمت نگاه کرد چرا که این سرمازدگی ریسک پذیری و نقاط ضعف شهرستان را نشان داد.

اکبری تصریح کرد: این سرمازدگی نشان داد که مشکلاتی از جمله تک محصولی بودن و وابستگی اقتصاد تویسرکان به کشاورزی چرخاندن زندگی در تویسرکان را تهدید می کند.

وی افزود: گرچه سرمازدگی خسارات فراوانی به باغداران وارد کرده است اما همین سرمازدگی سبب نابودی برخی آفات درختان به ویژه یک نوع آفت قارچ شد که آن آفت هم می توانست به مراتب به اندازه سرمازدگی خسارات وارد کند.

تلاش مسئولان برای جبران خسارت وارد به گردوکاران ادامه دارد

به گزارش رودآور در فردوین ماه سال گذشته بود که دکتر مفتح در تذکری خطاب به وزیر کشور خواستار تسریع در روند پرداخت خسارت کشاورزان توبسرکانی شده بود وی در این تذکر گفت: پس از گذشت یک سال از وارد آمدن خسارت به محصولات و باغات کشاورزان تویسرکانی و علیرغم طی شدن مراحل اداری کارشناسی و براورد آسیب های وارده، هنوز هیچ اقدامی برای پرداخت خسارت از سوی ستاد مدیریت بحران صورت نگرفته و لازم است که مسئولین مربوطه در وزارت کشور و ستاد مدیریت بحران نسبت به پرداخت این مبلغ اقدام عاجل کنند.

امید آنکه پیگیری های صورت گرفته توسط نماینده مردم تویسرکان در مجلس و مومیوند فرماندار بومی شهرستان چاره ساز برای تویسرکانی ها باشد تا دستان آنان در پوست گردو باقی نماند.

انتهای پیام/

ایمیل: roodavar1@gmail.com سامانه پیامکی رودآور ۳۰۰۰۸۸۳۳۰۰۰۰۶۱

دیدگاه شما

صندوق خیریه
همدان پرس
آب و هوای تویسرکان