آخرین اخبار

30. تير 1394 - 23:55   |   کد مطلب: 18767
امروزه بسیاری از افراد در تغذیه خود بدون توجه به ماهیت یک ماده غذایی تنها به طعم و مزه آن توجه می کنند غافل از اینکه بسیاری از این مواد جزو موادغذایی آسیب رسان به سلامت هستند و طعم تلخ انواع بیماری ها تنها ارمغان مصرف این خوراکی ها است.

به گزارش رودآور یه نقل از ایرنا، غذا خوردن یکی از نیازهای ذاتی و دائمی هر فرد و مهمترین عامل بقای زندگی و طول عمر به شمار می رود. 

هر موجود زنده برای حفظ حیات خود برای به دست آوردن غذا تلاش می کند اما در این بین تغذیه و انتخاب غذا برای انسان بیش از هر موجود زنده ای اهمیت دارد چرا که تغذیه صحیح پدیده رشد او را فراهم کرده و موجبات سلامت جسم و روان او را فراهم می کند.

در عین حال غذا موجب تامین انرژی برای بدن شده و حفظ سلامتی بافتها و بهبود عملکرد ارگان های مختلف بدن می شود ورعایت برنامه غذایی خوب و متعادل می تواند طول عمر انسان را افزایش داده و بر شادابی فرد نیز تاثیر گذار باشد.

امروزه، تغذیه بیش از هر زمان دیگری در زندگی اهمیت پیدا کرده است چرا که مطالعات نشان داده اند که عامل بسیاری از مرگ و میرها و بیماری های مختلف از جمله بیماری های قلبی، عروقی، سرطان ها و دیابت ریشه در تغذیه افراد دارد.

با توجه به این که در حال حاضر تکنولوژی و زندگی ماشینی روزبه روز در حال پیشرفت است، تحرک و فعالیت فیزیکی افراد کمتر شده که پیامد آن چاقی و اضافه وزن است که خود منشا بسیاری از مشکلات جسمی است.

انتخاب ناآگاهانه بر اثر بی اطلاعی یا تاثیرپذیری از تبلیغات یک ماده غذایی مضر می تواند تاثیر بسزایی در تغییر گرایش های مردمی و ذائقه افراد به مصرف غذاهای ناسالم داشته باشد.

نمونه این مثال ها تبلیغات آبمیوه های صنعتی و انواع تنقلات شور و دارای رنگ های مصنوعی با تبلیغات زیبا و فریبنده است که همین امر نیز توانسته است جای غذاهای صنعتی را در سفره ها باز کند.

این در حالی است که وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی اخیرا لیستی از غذاهایی که سلامت انسان را به خطر می اندازد منتشر کرده و به معاونت های بهداشتی و غذا و داروی استان ها ابلاغ کرده که طبق آن فرآورده های گوشتی و غذاهای آماده مصرف، انواع سوسیس ،کالباس، ژامبون، انواع همبرگر و کباب (شامل کباب های کوبیده و لقمه) صنعتی و صنفی با چربی بیش از 20% به عنوان غذاهای آسیب رسان به سلامت افراد معرفی شده اند . 

بر اساس این لیست منتشر شده انواع ساندویچ، پیتزا و کنسروهایی که دارای سوسیس، کالباس و ژامبون هستند،غذاهای آماده مصرف شامل سالاد الویه صنعتی و صنفی، انواع سمبوسه و فلافل آماده شده با روش غوطه وری در روغن،کنسرو کله و پاچه و فرآورده های لبنی، انواع ماست با چربی بالاتر از پنج درصد،انواع پنیرهای خامه ای پرچرب با چربی 28 درصد و بالاتر و انواع پنیرهای پرچرب (با چربی بیش از 45 درصد در ماده خشک) نیز غذاهای آسیب رسان به سلامت افراد اعلام شده اند.

انواع کره، خامه های معمولی و نیز طعم دار،سرشیر و فرآورده های مشابه،دوغ های معمولی با میزان نمک بالاتر از دو درصد،انواع فرآورده های شیرین و نوشیدنی ها،انواع نوشابه های گازدار معمولی و انرژی زا به استثنا نوشیدنی مالت،فرآورده های یخی خوراکی (در انواع و اوزان مختلف بسته بندی)،انواع نکتار و نوشیدنی میوه ای ( گازدار و یا بدون گاز) با محتوای آب میوه کمتر از 50درصد،انواع شربت و نوشیدنی های غیرمیوه ای،انواع پودر نوشیدنی فوری،انواع فرآورده های شور با نمک بیش از پنج درصد،انواع خیارشور و شورهای سبزیجات (مخلوط و یا جز) با نمک بیش از پنج درصد نیز جرو غذاهای ناسالم برای سلامت بدن معرفی شده اند.

همچنین در این لیست انواع آجیل های شور با نمک بیش از پنج درصد،موادشیمیایی با کاربرد در مواد غذایی،انواع نگهدارنده های شیمیایی شامل انواع اسانس های مصنوعی و از جمله اسانس دود،انواع طعم دهنده های مصنوعی،انواع رنگ های مصنوعی در مواد غذایی نیز مضر سلامت انسان شناخته شدند.

روغن های حیوانی و پیه گوسفند و غذاهای تهیه شده از آن ها،انواع سس های پرچرب (مایونز و سس سالاد و سس های سفید) با چربی بیش از 30 درصد،انواع فرآورده های سرخ شده در روغن برپایه سیب زمینی و غلات (چیپس سیب زمینی و غلات)،انواع فرآورده های حجیم شده بر پایه ذرت مانند پفک، انواع دسرهای پرچرب و انواع شیرینی، شکلات، زولبیا و بامیه نیز جزو مواد غذایی زیان آور معرفی شده اند.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان در این خصوص گفت:عادات بد غذایی افراد الگویی است که بیشتر شهروندان از خانواده های خود به ارث می برند که باید این الگو پیش از آنکه تاثیر خود را نشان دهد اصلاح شود.

دکتر محمد کاظم زاده با بیان اینکه همه این مشکلات تنها با تغییر عادات غذایی اصلاح پذیر است ادامه داد: دانش غذایی مردم نیاز به اصلاح و بازنگری دارد.

وی با بیان اینکه سرانه مصرف شکر، نوشابه، روغن و نمک در بین مردم کشور ما بسیار بیشتر از میانگین مصرف آنها در جهان است گفت:این موارد همه زنگ خطرهایی هستند که در صورت بی توجهی به آنها عواقب جبران ناپذیری بزودی گریبان گیر جامعه ایرانی به ویژه نسل جوان خواهد شد.

وی افزود: تغییر عادت های تغذیه مردم کشور، با توجه به اینکه این مساله در ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی به عنوان نخستین عامل مرگ و میر در ایران تاثیرگذار است از اهمیت بسیاری برخوردار است.

وی تاکید کرد: بهتر است به عنوان گام اول، عادات غذایی غلط را تغییرو ورزش را مهمان خانه ها کنیم.

وی آموزش صحیح، افزایش آگاهی جامعه نسبت به تغذیه خود و عوارض ناشی از تغذیه غلط و پیشگیری از تبلیغات مواد غذایی کم ارزش را بهترین راهکار ارتقا عادت های تغذیه ای مردم دانست.

ایمیل: roodavar1@gmail.com سامانه پیامکی رودآور ۳۰۰۰۸۸۳۳۰۰۰۰۶۱

دیدگاه شما

صندوق خیریه
همدان پرس
آب و هوای تویسرکان