آخرین اخبار

1. دى 1395 - 20:57   |   کد مطلب: 25822
جولان معتادان دختر و پسر در تپه تاریخی موسوم به 'پیسا' و نگرانی مسئولان شهر همدان از اوضاع نامطلوب این منطقه واقع در 400 متری سکونتگاه شهروندان در حاشیه شهر، این روزها به کلاف سردرگم تصمیم گیری ها تبدیل شده است.

 به گزارش رودآور به نقل از ایرنا محققان تاریخ می گویند تپه قدیمی و باستانی پیسا نخستین سکونتگاه همدانی ها بوده و در تاریخ سی ام خرداد 1377 با شماره ثبت 2023 به ‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
منطقه ای که کارشناسان میراث فرهنگی معتقدند انجام برنامه‌ های حفاری در این تپه می ‌‌تواند کمک شایانی به آشکار شدن رازهای تاریخ نهفته در دل این تپه باستانی داشته باشد.
در واقع تپه پیسا با داشتن پیشینه ای کهن و ظرفیت های پژوهشی غنی می تواند به یکی از مراکز جهانی مطالعه باستان شناسی تبدیل شود.
بی توجهی به این منطقه سبب شده تا معتادان بویژه معتادان متهاجر از سال های گذشته از آن به عنوان محیطی امن و بی دردسر برای زندگی دائم یا موقت خود استفاده کنند و از سوی دیگر بستر لازم برای عرضه کنندگان مواد مخدر فراهم شود.
به گفته رضا غلامی خجسته رئیس کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای اسلامی شهر همدان 400 معتاد هم اکنون در این منطقه به شعاع یک هکتار اقامت دائم و موقت دارند که 30 تا 50 معتاد را زنان و دخترانی تشکیل می دهند که البته ساعاتی در این مکان برای تهیه و مصرف مواد پرسه می زنند.
اطراف تپه پیسا را زمین های کشاورزی تشکیل می دهد هر چند بخشی از تپه در مجاورت منازل مسکونی به فاصله 400 متر قرار گرفته است.
ساکنان این منازل و نیز کشاورزان از نا امن بودن تپه پیسا به واسطه تردد و سکونت معتادان در رنج هستند و اینکه بارها شاهد اتفاق های ناخوشایند در این منطقه بوده اند.

** رسیدگی به وضعیت تپه پیسا وظیفه همه مسئولان است
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر همدان در این باره می گوید: همه در مقابل آسیب های اجتماعی مسئول هستند و اگر کم توجهی شود، آسیب ها تبدیل به بحران می شوند.
رضا غلامی خجسته اظهار کرد: براساس قانون مسوولیت نگهداری موقت، شناسایی وضعیت، گروه بندی و تعیین تکلیف برعهده فرمانداری ها است و استان های بالای 500 هزار جمعیت باید دارای مجتمع اردوگاهی برای این افراد باشند.
وی اضافه کرد: افراد معلول و ناتوان در راه مانده ، گمشده ها، افراد متواری، نیازمند غیر حرفه ای، ولگردان حرفه ای، معتادان و متکدیان در این دسته هستند.
خجسته بیان کرد: طبق قانون مسئولیت شناسایی و جمع آوری این افراد تا غربالگری برعهده دادگستری، بهزیستی، کمیته امداد، اداره کار و نیروی انتظامی است و محل و تجهیزات اولیه برای نگهداری آنان نیز از سوی شهرداری باید تامین شود.
وی اضافه کرد: براین اساس شهرداری و شورای شهر همدان مکانی تحت عنوان 'باغ سبز' واقع در انتهای هنرستان به سمت بلوار ارم را مهیا کرده و وظیفه خود را با تمام توان انجام می دهد اما نیاز است سایر ارگان های مسئول نیز هماهنگ تر باشند.
خجسته خاطرنشان کرد: حتی برای اسکان موقت کارتن خواب ها نیز گرمخانه راه اندازی کرده ایم و حالا نوبت سایر مسئولان است تا برحسب وظیفه اقدام لازم را داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه مجتمع اردوگاهی باغ سبز مهیای جمع آوری و نگهداری عوامل آسیب های اجتماعی است، گفت: مطالبه عمومی شورای شهر همدان در این است که مسوولان جهادی مشکلات موجود را برطرف کنند.
وی خاطرنشان کرد: شورای شهر همدان به نقطه یابی مناسب بویژه مکان هایی که جان پناه معتادان بود، فضای فرهنگی و ورزشی ایجاد کرد و با ساخت 15 فرهنگسرا و سالن ورزشی در دوره فعلی شورای اسلامی شهر همدان توانستیم کمک شایانی به پاکسازی مناطق مختلف به خصوص حاشیه شهر همدان داشته باشیم ضمن اینکه 6 سالن دیگر نیز آماده راه اندازی هستند.

** مسئولان خواب نیستند
مدیرکل امور اجتماعی استانداری همدان نیز در این باره می گوید: تمامی وضعیت موجود رصد و بررسی می شود و مسئولان در این زمینه خواب نیستند.
مهرداد نادری ‎فر افزود: در سال های اخیر در بافت مرکزی شهر همدان شاهد تردد افراد متکدی و بزهکار نیستیم و شورا و شهرداری و نیز سایر دستگاه ها به خوبی وظیفه خود را انجام داده اند.
وی اضافه کرد: با این حال نسبت به پیگیری مسائل موجود توجه جدی داریم و در این دو ماه اخیر حداقل دو نشست بررسی وضعیت موجود را داشته ایم.
نادری فر بیان کرد: وظایف دستگاه های اجرایی در این زمینه اعم از شناسایی، جمع آوری و نحوه برخورد صورتجلسه و مشخص شده است.
وی افزود: حتی برای کاهش معتادان و بازگشت آنها به اجتماع و زندگی مناسب امتیازهایی را با اختصاص اعتبار مالی از محل کمیته مشارکت های مردمی مبارزه با مواد مخدر مصوب کرده ایم.
وی خاطرنشان کرد: برای معتادانی که گواهی ترک اعتیاد ارایه دهند تسهیلات بانکی قرض الحسنه پرداخت می شود ضمن اینکه با مرکز ماده 15 هماهنگ کردیم که هر معتادی درخواست ترک داشت به صورت رایگان درمان شود.
وی افزود: حتی در صورت بی توجهی به این امتیازها در نهایت می توانیم ضمن جمع آوری معتادان، آنها را به مرکز ماده 16 انتقال دهیم.

** میراث فرهنگی وارد عمل شود
سرپرست معاونت سیاسی اجتماعی فرمانداری همدان نیز در این باره می گوید: تپه پیسا منطقه ای تاریخی است و پیشنهاد می شود میراث فرهنگی برای تبدیل این منطقه از بحران به فرصت وارد عمل شود.
مجتبی زارعی افزود: حل مشکل تپه پیسا نیازمند طرح اثرگذار است و معتقدم میراث فرهنگی می تواند این منطقه را تبدیل به پارک فرهنگی کند.
وی اضافه کرد: مسیر کناری تپه پیسا سالانه میزبان بیش از یک میلیون زائر حسینی است و می تواند با تبدیل به پارک فرهنگی مورد استفاده قرار بگیرد.
زارعی در ادامه با اشاره به اینکه نزدیک بودن تپه پیسا به محیط زندگی شهروندان تهدید است، گفت: اکنون این منطقه فاصله ای به سکونتگاه مردم ندارد و مشکل باید هرچه سریعتر ریشه ای حل شود.
سرپرست معاونت سیاسی اجتماعی فرمانداری همدان با اشاره به تلاش شورا و شهرداری همدان در تبدیل نقاط نا امین به محیط های فرهنگی ورزشی گفت: 100 منطقه که روزگاری برای معتادان و عرضه کنندگان مواد محیطی جان پناه بود با ساخت مکان های فرهنگی ورزشی به منطقه ای نا امن تبدیل شد.

** گرمخانه ای برای استعمال موادمخدر!
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر همدان با اشاره به ایجاد گرمخانه و عدم استقبال از این مکان از سوی کارتن خواب های سالم گفت: در این گرمخانه شبی 10 کارتن خواب نداریم و 99 درصد از افرادی که می آیند نیز معتاد هستند و زیر پتو به استعمال مواد مشغول می شوند.
غلامی خجسته افزود: ما برحسب وظیفه این مکان را مهیا کردیم اما 99 درصد از آمار موجود اعم از کارتن خواب و سایرین به این مکان نمی آیند.
وی خاطرنشان کرد: شورای مبارزه با مواد مخدر همدان هم نتیجه نداده است و باید بپذیریم اوضاع نامطلوب تپه پیسا هم اکنون یک واقعی است و اقدام ها برای مردم جامعه ما رضایت کننده نبوده است.

** جمع آوری بیش از 100 معتاد تپه پیسا در ماه گذشته
معاون عملیاتی نیروی انتظامی شهرستان همدان با اشاره به اینکه در ماه گذشته در عملیات پاکسازی تپه پیسا، بیش از 100 معتاد جمع آوری شدند، گفت: آنها معتادان متهاجر و معتادان تازه به اعتیاد بودند که براساس وضعیت مصرفی به 30 دسته تقسیم کردیم.
سرهنگ مراد پیمانی افزود: این افراد را پس از جمع آوری به کمپ ها انتقال دادیم تا رایگان مداوا شوند و حتی افرادی که خیلی حاد بودند به کمیسیون ماده 16 انتقال یافتند.
وی معتقد است: اگر بخواهیم تپه پیسا را برای معتادان به محیطی نا امن تبدیل کنیم به سمت شهر سرازیر می شوند در حالیکه هم اکنون به ندرت شاهد تردد معتادان در سطح شهر هستیم که در صورت مشاهده پلیس نیز جمع آوری می شوند.
وی باین کرد: این آمادگی را داریم که به صورت شبانه روز نیروی انتظامی را در محل مستقر کنیم یا نسبت به تشدید برخوردها در تپه پیسا اقدام کنیم اما این تصمیم راه حل اساسی نیست.
وی با تکذیب تردد قاچاقچیان مواد مخدر در تپه پیسا همدان گفت: افراد عرضه مواد مخدر خرده فروشان هستند و همدان همواره برای قاچاقچیان مواد مخدر استانی نا امن بوده است به طوریکه رتبه اول کشور را به لحاظ کشف مواد داریم.

** پیشنهادهایی که به نتیجه نرسید
محمدرضا الیاسی نائب رئیس شورای اسلامی شهر همدان پیشنهاد استقرار کانکس های بهداشتی و درمانی در تپه پیسا را می دهد و اینکه می تواند حداقل از لحاظ بهداشتی معتادان را کنترل کرد و برخورد تهاجمی هیچ گاه جوابگو نیست.
نظری معاون فرهنگی سپاه همدان نیز می گوید: برای معتادانی تصمیم گیری می کنیم که خود آنها از خدمات و امتیازهایی که در صورت ترک به آنها تعلق می گیرد، اطلاع ندارند.
رئیس کمیسیون اجتماعی فرهنگی شورای شهر همدان معتقد است: نباید با تصمیم گیری مقطعی محیط را برای معتادان تپه پیسا نا امن کنیم تا پراکنده شوند.
براساس آمارها تاکنون 20 طرح ضربتی برای جمع آوری معتادان تپه پیسا انجام شده، 11 کمپ ماده 16 و 15 از سوی بهزیستی برای آنها در سطح شهر ایجاد شده، سه گرمخانه ویژه بانوان و آقایان راه اندازی شده و باغ سبز در یکی از بهترین نقاط آب و هوایی همدان نیز ایجاد شده و با این حال هیچ نتیجه اثرگذار برای حل مشکل معتادان تپه پیسا صورت نگرفته است.
به نظر می آید این کلاف سردرگم تصمیم گیری مسئولان همچنان ادامه یابد و 400 معتاد تپه پیسا همچنان در خلوت خود به زندگی پرمصرف دود و آتش ادامه دهند.

انتهای پیام/

ایمیل: roodavar1@gmail.com سامانه پیامکی رودآور ۳۰۰۰۸۸۳۳۰۰۰۰۶۱

دیدگاه شما

صندوق خیریه
همدان پرس
آب و هوای تویسرکان