آخرین اخبار

25. اسفند 1395 - 20:04   |   کد مطلب: 27391
سرزمین مادستان با پیشینه کهن چند هزار ساله از مواهب طبیعی بکر و شگفت آور و جاذبه های گردشگری بی نظیری برخوردار است که در موسم تولد دوباره زمین، گردشگران بسیاری را به سوی خود فرا می خواند تا بهترین تجربه گذران تعطیلات نوروزی را به پیشگاه مسافران تقدیم کند.

به گزارش رودآور به نقل از ایرنا، سرزمین ایران سرشار از مواهب الهی بکر و شگفت انگیزی است که چشم هر بیننده ای را به حیرت وا می دارد و در میان این همه زیبایی دلفریب، همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن، با هیبتی استوار در سایه سار الوند سرافراز، طنازی می کند.

استان همدان با بیش از سه هزار سال قدمت و داشتن بیش از یک هزار و 800 جاذبه گردشگری، تاریخی و تفریحی همه ساله در ایام نوروز پذیرای مسافرانی است که از اقصی نقاط کشور و حتی برخی از کشورهای خارجی به آن سفر می کنند.
استان همدان به واسطه غنی بودن از آثار تاریخی و در کنار آن وجود جاذبه های گردشگری و تفریحی به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین معرفی شده و همه ساله، مقصد گردشگری شمار زیادی از هموطنان و توریستهای خارجی است.
غارعلیصدر، آرامگاه بوعلی سینا، آرامگاه باباطاهر، آبشار و کتیبه های گنجنامه و تپه هگمتانه نمونه کوچکی از دارایی های غنی همدان است که همه ساله گردشگران بسیاری را به سوی خود فرا می خواند. 

***غار علیصدر:
غار علیصدر به علت وجود گذرگاه های ممتد آبی و دریاچه های وسیع و قابل قایقرانی که در سر تا سر غار گسترده شده اند یکی از زیباترین جلوه های طبیعی ایران و جهان و پدیده ای منحصر به فرد در نوع خود می باشد که فقط در معدودی از غارهای جهان مثل غار مولیس در فرانسه و غارهای شوالیه و بوکان در استرالیا چنین زیبائی های خیره کننده ای وجود دارد.
در سالیان اخیر این غار پربازدیدترین جاذبه گردشگری استان همدان بوده و همه ساله میزبان گردشگران بسیاری از شهرهای داخلی و کشورهای خارجی بوده است.

***آرامگاه بوعلی سینا:
بوعلی سینا از مشهورترین و تاثیرگذارترین فیلسوفان و دانشمندان ایرانی تبار جهان اسلام است که 450 کتاب در زمینه های گوناگون و بویژه علم پزشکی و فلسفه نوشته است و باید او را حکیم هزاره ها و جانشین بزرگ فارابی و شاید بزرگ ترین نماینده حکمت در تمدن اسلامی بر شمرد.
آرامگاه این دانشمند بی نظیر و تکرار نشدنی که در زمره فیلسوفان بزرگ جهان قرار دارد در میانه میدانی به نام او در همدان واقع شده است که با درختان چنار کهنسال، باغچه های موزون بنایی زیبا و تندیسی که معرف این میدان است، تفرجگاه زیبایی را به وجود آورده است که چون نگینی در قلب این شهر کهن می درخشد.
این بنای یادبود حدود 50 سال است که به نماد شهر همدان تبدیل شده و تاکنون سه بار نوسازی شده است و همه ساله به ویژه در ایام نوروز پذیرای گردشگران داخلی و خارجی است.

***آرامگاه باباطاهر:
باباطاهر عریان، یکی از مشهورترین دو بیتی سرایان ایرانی است که آرامگاهش در همدان با مجموعه منشورهایی مزین به دوبیتی های عارفانه و شورانگیز به میعادگاه دوستداران شعر و ادب تبدیل شده است. 
باباطاهر همدانی از شعرا و عرفای بزرگ ایرانی است که در اواخر قرن چهارم و اوایل قرن پنجم می زیسته و به دلیل وارستگی و دل بریدن از تعلقات دنیوی، عنوان باباطاهر عریان را لقب گرفته است. 
برج آرامگاه باباطاهر شاهکاری ممتاز و بدیع از معماری عصر جدید و تلفیقی از معماری قرن های هفتم و هشتم هجری و عصر حاضر را خلق کرده است و بر فراز تپه ای کم ارتفاع در مرکز میدانی سر سبز و مستطیل شکل به همین نام واقع شده است. 
درشکه های قدیمی با اسب های زیبا و ظاهر آراسته نیز مسیر دور آرامگاه باباطاهر را طی می کنند تا بازدیدکنندگان این جاذبه گردشگری، برای دقایقی دوری از زندگی ماشینی را تجربه کنند و درشکه سواری را نیز به خاطرات نوروزی خود بیفزایند. 

*** آبشار و سنگ نبشته های گنجنامه:
آبشار گنج‌نامه با ۱۲ متر ارتفاع در مسیر صعود به ارتفاعات کوه الوند و در کنار کتیبه‌های گنج‌نامه قرار دارد، این آبشار دارای آب دائمی است و در زمستانها نیز در جریان است. 
وجود قندیل‌های یخی در فصول سرد، زیبایی این آبشار را دوچندان و خیل عظیمی از یخ نوردان را به خود جذب می‌کند و در فصول گرم سال نیز علاوه بر حضور گردشگران، صخره نوردان در صخره های اطراف این آبشار سنگنوردی می‌کنند.
سنگ‌نبشته‌های گنج‌نامه نیز که نوشتارهایی از دوران داریوش و خشایارشای هخامنشی است بر دل یکی از صخره‌های الوند در فاصله پنج کیلومتری غرب همدان و در انتهای دره عباس‌آباد حکاکی شده‌است و بر غنای تاریخی و باستانی این مجموعه می افزاید.
دهکده تفریحی توریستی گردشگری همدان که از مناطق نمونه گردشگری همدان محسوب می‌شود در پنج کیلومتری همدان و در منطقه تاریخی طبیعی گنجنامه قرار گرفته و توسط بخش خصوصی فعالیت می کند و به عنوان یکی از قویترین قطب های گردشگری ایران و خاورمیانه مطرح شده و با ظرفیت روزانه پنج هزار نفر، قابلیت ارائه انواع خدمات فرهنگی، ورزشی، تفریحی و اقامتی را به گردشگران داخلی و خارجی دارا است.

***تپه هگمتانه:
سایت باستانی هگمتانه با وسعتی قریب به 40 هکتار در دل بافت قدیمی شهر همدان واقع شده است ، این اثر باستانی با توجه به اشارات تاریخی و برداشتهای اولیه محققین علوم تاریخ و باستان شناسی به عنوان هگمتانه باستانی و در برگیرنده کاخ ها وآثار دوره ماد و هخامنشی معرفی شده است و به صورت گسترده ای مورد استقبال وبازدید گردشگران ایرانی وخارجی است.
همچنین وجود 2 کلیسای 'گریگوری استپان' و کلیسای 'حضرت مریم' نیز بر غنای فرهنگی و تاریخی این مجموعه افزوده و آن را به نقطه گردشگری ویژه ای در شهر همدان تبدیل کرده است. 

***گنبد علویان:
گنبد علویان با قدمت 900 ساله، معماری و گچبری جذاب، ویژگی های منحصر به فرد کالبدی و ظرافت تزیینات داخلی به نوعی میراث دار معماری کهن ایرانی و اسلامی در استان همدان است.
گنبد علویان را که به اذعان کارشناسان آثار باستانی، از آثار تاریخی مربوط به سده های میانی دوره اسلامی و قرون ششم و هفتم هجری قمری است می توان اثری ارزشمند و کم نظیر از لحاظ هنر گچبری و آجرکاری دانست.
تاریخچه بنای گنبد علویان همدان به قرن ششم هجری قمری و دوران سلجوقی باز می گردد و از آثار معماری آرامگاهی آن دوران به شمار آورد و محدوده مرکزی شهر همدان و فاصله میان میدان عین‌القضات تا میدان امامزاده عبدالله(ع) این شهر قرار دارد.

***بقعه استر ومرد خای:
از جمله یادمان های مذهبی به جای مانده از قوم کلیمی در همدان بقعه آرامگاه استر ومردخای است این مکان همه ساله پذیرای زائرین کلیمی و بازدید کنندگان زیادی از نقاط مختلف ایران وجهان است و زائرین کلیمی در ایامی ویژه مراسم مذهبی خویش را در این مکان اجرا می کنند.

***امامزاده محسن (کوه):
بقعه امامزاده محسن(ع) نیز که به واسطه قرارداشتن بر فراز تپه ای در دامنه شمالی الوند در زبان عامه مردم به 'امامزاده کوه' شهرت یافته است با داشتن حدود 700 سال سابقه تاریخی ظرفیتی مهم برای گردشگری مذهبی و طبیعی همدان محسوب می شود.
بقعه امامزاده محسن(ع) در انتهای دره سرسبز و مصفای برفین قرار گرفته و برای رسیدن به آن باید حدود 15 کیلومتر از شهر همدان دور شد و با عبور از شهر مریانج و روستاهای سولان، توئین، موئین و وفرجین به دره‌ای وسیع رسید که مقبره امامزاده محسن(ع) را در درون بقعه ای ساده اما زیبا و پرشکوه در دل خود جای داده است.

***برج قربان:
این بنای تاریخی در محله زندی ها ودر نزدیکی دبیرستان ابن سینا در شهر همدان قرارگرفته و گفته می شود مدفن شیخ الاسلام حسن بن عطار حافظ ابوالعلاء و جمعی از امرای سلجوقی است که در قرن هفتم وهشتم هجری به طرز ساده و بی پیرایه ای ساخته شده است. 
کاروانسراها، آب انبارها، خانه های قدیمی در کنار آثاری چون حمام حاج آقا تراب نهاوند، عمارت لطفعلیان ملایر، خانه مسعودی، آرامگاه میررضی الدین آرتیمانی و بقعه حیقوق نبی (ع) تویسرکان و سراب گیان نهاوند از دیگر آثار تاریخی و باستانی و از جاذبه های شاخص گردشگری استان همدان است که همه ساله پذیرای گردشگران داخلی و خارجی بسیاری است.

***در نوروز 95 بیش از 700 هزار نفر از جاذبه های گردشگری همدان بازدید کردند
به گفته معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی همدان در نوروز 95 حدود 711 هزار نفر از جاذبه های طبیعی و تاریخی همدان بازدید کردند. 
علی خاکسار به ایرنا گفت: غار علیصدر با بیش از 64 هزار نفر بازدید کننده رتبه نخست را در بین اماکن گردشگری طبیعی و تاریخی همدان داشته است و آرامگاه بوعلی سینای همدان با 36 هزارو 807 نفر بازدیدکننده دومین مقصد گردشگران در محل های فروش بلیت بوده است. 
وی با بیان اینکه 64 هزار و 560 نفر از گنجنامه همدان بازدید داشته‌اند، عنوان کرد: در منطقه گنجنامه همدان بلیت فروشی وجود ندارد و براساس تخمین این آمار احصاء شده است. 
معاون گردشگری اداره ‌کل میراث فرهنگی استان همدان عنوان کرد: از 27 اسفندماه تا 13 فروردین ماه سال 95، بیش از 27 هزار نفر از آرامگاه باباطاهر، 19 هزار و 408 نفر از تپه هگمتانه، 2 هزار و 154 نفر از گنبد علویان و بیش از 30 هزار نفر از تپه عباس آباد بازدید داشته‌اند. 
خاکسار درباره آمار توریستهای خارجی در نوروز 95 در استان همدان نیز گفت: 436 گردشگر خارجی از اماکن گردشگری همدان بازدید داشتند که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن 22 درصد افزایش داشته است. 

***همدان مقصد گردشگران داخلی و خارجی 
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان نیز با اشاره به وجود بیش از یک هزار و 800 اثر تاریخی و طبیعی و گردشگری در استان همدان گفت: استان همدان همه ساله میزبان شمار زیادی از گردشگران داخلی و خارجی است و نوروز امسال به لحاظ استفاده از آئین های بومی و محلی هر منطقه متفاوت و جذاب تر از گذشته برگزار خواهد شد.
علی مالمیر افزود: نوروز به عنوان بزرگترین میراث ناملموس ایرانی ها و یک رویداد فرهنگی فرصت خوبی برای رونق گردشگری است که می توان از آن استفاده لازم را به عمل آورد.
وی افزود: هم اینک 10 هتل در همدان در دست احداث است که پنج مورد از این هتل ها در مرحله تکمیل است و با بهره گیری از این هتل ها بیش از 2 هزار تخت به ظرفیت تخت های هتلی موجود اضافه می شود.

***آمادگی 160 فضای آموزشی برای اسکان نوروزی فرهنگیان در همدان
مدیرکل آموزش و پرورش همدان نیز با تشریح فعالیت های این اداره کل در ایام نوروز گفت: 160 فضای آموزشی شامل خانه معلم، مدارس و آموزشگاه ها با یک هزار و 200 اتاق با ظرفیت هر اتاق پنج نفر، برای اسکان نوروزی فرهنگیان آماده شده است.
مصطفی خزاعی افزود: ستاد اسکان فرهنگیان استان در راستای تجهیز فضاهای اسکان در نوروز 96 ، کلاس های نوع ج را که تنها به اختصاص فضا محدود می شد از ظرفیت اسکان فرهنگیان همدان حذف کرد و تعداد کلاس های ویژه را که علاوه بر امکاناتی همچون یخچال، تلویزیون و فرش دارای تخت هستند افزایش داد.

***55 بقعه متبرکه همدان آماده میزبانی از گردشگران نوروزی
معاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه استان همدان نیز گفت: 55 بقعه متبرکه در همدان برای ارائه خدمت به مسافران در ایام نوروز آماده شده است و 60 روحانی نیز در این بقاع متبرکه آماده ارائه خدمت به مسافران نوروزی هستند.
حجت‌الاسلام سید حسن رضوی اظهار کرد: بقاع متبرکه استان همدان از 28 اسفند تا 15 فروردین برای ارائه خدمت به مسافران نوروزی مهیا شده‌اند.
وی با اشاره به برپایی خیمه‌های معرفت در نوروز 96 خاطرنشان کرد: این طرح در سال گذشته توسط روحانیان مستقر در بقاع متبرکه اجرایی شد.
حجت الاسلام رضوی گفت: همچنین برنامه‌های مناسبی برای کودکان و نوجوانان در نوروز 96 در نظر گرفته شده است تا ایام شادی را در کنار خانواده ها سپری کنند. 
بر اساس گزارش حمل و نقل و پایانه های استان همدان شش میلیون و 954 هزار و 148 تردد در ایام نوروز 95 در جاده های استان همدان ثبت شده است.

انتهای پیام/

ایمیل: roodavar1@gmail.com سامانه پیامکی رودآور ۳۰۰۰۸۸۳۳۰۰۰۰۶۱
برچسب‌ها: 

دیدگاه شما

صندوق خیریه
همدان پرس
آب و هوای تویسرکان