آخرین اخبار

28. مرداد 1396 - 2:01   |   کد مطلب: 30069
گزارشی از وضعیت محوطه آرامگاه حیقوق نبی در تویسرکان:
حق ناحق شده حیقوق نبی!
آرامگاه حیقوق نبی در شهر تویسرکان، این روزها به خاطر مشكلاتي که با آن دست به گريبان است، وضعيت خوبي ندارد، مكاني كه نيازمند بازگشایی سرداب و توجه به حق به ناحق رفته خود از سوی مسوولان امر است.

به گزارش رودآور به نقل از خبرگزاری فارس از همدان، «آیا زمان آن نرسیده است که سرداب آرامگاه حضرت حیقوق نبی(ع) بازگشایی شود؟» این سوالی است که این روزها بسیاری از اهالی تویسرکان در اذهان خود تصور می‌کنند و از مسوولان برای توجه به این موضوع تقاضای رسیدگی دارند.

حیقوق، از پیامبران بنی‌اسرائیل در شهر تویسرکان استان همدان مدفون شده است و با توجه به استقرار آرامگاهش در میانه یک میدان، این فضا به یک مکان تفریحی و زیارتی برای مسافران و حتی شهروندان تویسرکان تبدیل شده است.

با وجود اینکه بنای آرامگاهی این پیامبر، تاریخی است و نمی‌توان نسبت به بزرگ کردن فضای داخلی آن اقدام کرد، بسیاری از افراد پس از زیارتی کوتاه، از محوطه بیرونی آن بیشتر استفاده می‌کنند.

اما این روزها بسیاری از شهروندان و فعالان تویسرکانی از عدم توجه به این بنا گله‌مند هستند و شهرداری و میراث فرهنگی را در رسیدگی به آن مورد خطاب قرار می‌دهند، به طوری که آنها درخواست بازگشایی سرداب این بنا را دارند تا بتوان بیشتر از این بنای تاریخی و زیارتی بهره‌مند شد.

*آرامگاه حیقوق نبی به جای زیارت، تفرجگاهی شده است

بر همین اساس یکی از فعالان فرهنگی تویسرکان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در همدان، اظهار کرد: سال 1372 سارقان با حفر کردن کف آرامگاه حضرت حیقوق نبی (ع) و سپس خراب کردن سقف سرداب زیرزمینی آرامگاه، با ورود به سرداب قصد سرقت داشتند، که با حضور مأمورین ومسوولان، قبر این پیامبر شناسایی و جسد این پیامبر الهی به شکل معجزه آسایی نمایان شد.

علی صدیق تصریح کرد: حال جای سوال اینجاست که چرا با گذشت حدود 25 سال مسوولان میراث فرهنگی و سایر مسوولان ذیربط قصد ندارند این سرداب بی‌نظیر و تاریخی را بازگشایی کنند، که این برای رفاه زائران نیز مناسب است.

وی با بیان اینکه در این سال‌ها زائران زیادی به زیارت حضرت حیقوق نبی(ع) در تویسرکان مشرف شده و متأسفانه با مشکلاتی روبه رو می‌شوند، گفت:کوچکی بیش از حد درون آرامگاه سبب شده تا فضای کافی برای زیارت زائرین و خواندن دعا و نماز نباشد.

این فعال فرهنگی تویسرکان خاطرنشان کرد: بسیاری از زائران به ناچار در خارج از آرامگاه و در فضایی نامناسب گاه با حضور کودکان و دوچرخه‌سواری و ... همراه است به خواندن نماز و دعا می‌پردازند.

وی با تأکید بر اینکه بی‌توجهی به محوطه آرامگاه حیقوق نبی قابل پذیرش نیست، گفت: با توجه به اینکه امروزه در هر پارک‌ و شهربازی نمازخانه و مسجد وجود دارد اما در جوار آرامگاه این پیامبر الهی حتی یک نمازخانه و مسجد کوچک نیز وجود ندارد.

صدیق خاطرنشان کرد: اگر مسوولان با تدبیر خود اقدام به بازگشایی و مرمت سرداب آرامگاه حضرت حیقوق نبی(ع) بکنند، این خود سبب می‌شود هم یکی از قدیمی‌ترین آثار تاریخی ایران احیا شود و هم زائرین این پیامبر الهی ضمن زیارت از امکانات آن نیز بهره‌مند شوند.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه تویسرکان هیچگونه محل تفرجگاهی نداشته و فاقد شهربازی است، محوطه آرامگاه حیقوق نبی را به یک مکان تفریحی تبدیل کرده و با واگذاری بخشی از این محوطه به بخش خصوصی که چرخ و فلک کودکان را دارد، درآمدزایی می‌کند.

*نم و رطوبت در بنای حیقوق نبی تأثیرگذار نیست

شهردار تویسرکان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، با بیان اینکه تاکنون تنها برای روشنایی محوطه حیقوق نبی 50 میلیون تومان هزینه شده است، اظهار کرد: از ابتدای سال تاکنون 100 میلیون تومان برای این منطقه چه برای روشنایی، فضای سبز، ایجاد آلاچیق و ...هزینه شده است.

محمدکاظم گمار با بیان اینکه بخش‌هایی از محوطه آرامگاه به بخش خصوصی اجاره داده شده است، ادامه داد: اجاره آنجا قرارداد پنج ساله دارد که اکنون سه سال آن گذشته است و پس از اتمام قرارداد مجدد مانند گذشته می‌شود.

وی با اشاره به اینکه شهرداری اقدامات زیادی را در محوطه آرامگاه حیقوق نبی داشته است، تصریح کرد: میراث فرهنگی تنها با توجه به تاریخی بودن بنا فعالیت‌هایی را دارد اما شهرداری خدمات زیادی را به این بنا داشته است.

شهردار تویسرکان اضافه کرد: در کارگروهی با حضور میراث فرهنگی و هیأت امنای آرامگاه حیقوق صحبت‌هایی مبنی بر بروز نم و رطوبت در سرداب آرامگاه مطرح شد که میراث فرهنگی معتقد است در آن مکان از مصالحی استفاده شده است که نم و رطوبتی ایجاد نخواهد شد.

وی یادآور شد: در جلساتی که برگزار شد، همگی بر آن اذعان داشتند که در سرداب آرامگاه باز باشد و مردم نیز بتوانند بازدید داشته باشند اما پیگیری و رسیدگی به این موضوع به جلسات بعدی موکول شد.

*بازگشایی درب سرداب آرامگاه حیقوق نبی نیازمند طبق ضوابط خاصی است

رئیس میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری تویسرکان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در همدان، ضمن رد این موضوع که در سرداب آرامگاه حیقوق نبی در گذشته باز بوده است، گفت: بازگشایی درب سرداب این آرامگاه باید طبق ضوابط صورت گیرد.

میثم الوندی با تأکید بر اینکه بازگشایی درب این آرامگاه نیازمند مجوز و فراهم شدن شرایطی است، بیان کرد: باز شدن درب سرداب تنها با مجوز سازمان میراث فرهنگی کشور محقق می‌شود و باید تصمیم‌گیری کشوری در این زمینه طبق ضوابط مدنظر قرار گیرد.

وی در پاسخ به اینکه آیا تاکنون مسئله بازگشایی درب سرداب در جلسات مطرح شده است، خاطرنشان کرد: تاکنون چنین درخواستی از سوی میراث فرهنگی تویسرکان مطرح نشده است زیرا شرایط سختی دارد زیرا ابتدا باید امنیت آن برقرار شود.

رئیس میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری تویسرکان با اشاره به اینکه حفاری انجام شده در سال 72 در آن مکان، موجب پدیدار شدن سرداب شده است، گفت: بر این اساس با توجه به شرایط خاصی که وجود دارد، بازگشایی سرداب سخت بوده و نیازمند برقراری امنیت است.

انتهای پیام/ 

ایمیل: roodavar1@gmail.com سامانه پیامکی رودآور ۳۰۰۰۸۸۳۳۰۰۰۰۶۱

دیدگاه شما

صندوق خیریه
همدان پرس
آب و هوای تویسرکان