آخرین اخبار

29. آبان 1396 - 15:49   |   کد مطلب: 31568
با توجه به اینکه عمده خسارت وارده بر محصول گردوی تویسرکان در سال جاری به دلیل سرمای خفته پاییز در سال گذشته بوده است، امسال بیش از همیشه کارشناسان حوزه کشاورزی به ارائه روش های جلوگیری از خسارت سرمای پاییز و زمستان در باغ های گردو پرداخته اند.

به گزارش خبرنگار رودآور؛ طبق اعلام اداره کل هواشناسی روزهای اتی در آذر ماه با کاهش دما هوا روبرو هستیم و این کاهش دما از نظر کارشناسان حوزه کشاورزی و باغداری اگر توجهی به آن از سوی کشاورزان نشود، هر لحظه احتمال وارد آمدن خسارات به زمین و باغات آنان می رود.

سال گذشته شاهد بودیم که سرمای پاییز سبب خشک شدن بخش قابل ملاحظه ای از باغات شهرستان به ویژه باغات گردو شد و خساراتی هم به محصولات کشاورزی و باغی وارد کرد تا جایی که به گفته «مسعود اکبری» مدیرجهاد کشاورزی تویسرکان عامل اصلی خسارت وارد به گردوکارن، سرمای پاییزه بود نه کرم خراط.

وی در این باره گفته بودکه عامل اصلی خسارت وارد شده به گردوکاران درسال جاری تنها و به صورت عمده کرم خراط نبوده، بلکه سرمازدگی سال گذشته بود، که این گونه خود را نشان داده است.

 مدیرجهاد کشاورزی تویسرکان همچنین اظهار کرده بود: زمانی که درختان را سرما بزند و ضعیف شوند و یا اینکه تغذیه نامناسب و آبیاری بی موقع انجام شود، درختان توانایی خود را از دست می دهند و آماده و مستعد برای پذیرش انواع آفات ها می شوند، که یکی از این آفات همان کرم خراط است، بنابراین اگر کشاورز مدیریت کند و تغذیه و آبیاری به موقع انجام دهد بهترین راه مقابله با آفت کرم خراط را رفته است و درختان نسبت به این آفت و عمده آفت هامقاوم می شوند.

اکبری افزود: سرمای پاییزه سال گذشته از آن جا که به یکباره بود ودرختان گردو هنوز به خزان نرفته بودند، سبب شد تا شیرابه های موجود در آوندها دچار یخزدگی شود که خشک شدن شاخه ها و حتی تنه برخی از درختان را به دنبال داشت.

حال «رحمان خزائی پرند» کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی تویسرکان در گفت و گو با خبرنگار رودآور، از روش های جلوگیری از خسارت سرمای پاییز و زمستان در باغ های گردو خبر داد و گفت: عدم آبياري شب قبل از سرما و در حين سرماي شديد یک ضرورت است.

وی اظهار کرد: در روزهای سرد استفاده از بخاري در جهات شمال غربي و غرب و در كل سطح باغ اگر باغ بزرگ است می تواند از سرمازدگی درختان تا حدود قابل توجهی بکاهد.

کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی تویسرکان افزود: باغداران می توانند از فن هاي هواييیا همان پنكه هاي هوايي استفاده کنند و همچنین آبیاری خود را از شهریور ماه قطع می کردند.

خزائی پرند از کشاورزان خواست تا از هرس كردن در زمان بروز سرما خودداری کنند و درختان با پلاستيك يا اشياء خشك شده بپوشانند.

وی تصریح کرد: همچنین باغداران می توانند از روش های سنتی در شرایط اضطراری همچون سوزارندن لاستيك و هيزم دود زا بهره ببرند گرچه این کار چندان توصیه نمی شود چرا که براي محيط زيست خوب نیست.

کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی تویسرکان عنوان کرد: به كار بردن اسپري هاي فيزيولوژيك محافظت از سرما و محلول پاشی با سولفات روی 3 تا پنج درصد بعد از برداشت محصول هم توصیه می شود.

به گزارش خبرنگار رودآور، امید آن که کشاورزان با بهره مندی از نظرات کارشناسان حوزه کشاورزی از باغات خود محافظت کنند تا دچار خسارت وارد هبه محصولات خود در سال آینده نشوند.

زنگنه 

انتهای پیام/

ایمیل: roodavar1@gmail.com سامانه پیامکی رودآور ۳۰۰۰۸۸۳۳۰۰۰۰۶۱

دیدگاه شما

صندوق خیریه
همدان پرس
آب و هوای تویسرکان