آخرین اخبار

4. آذر 1395 - 8:00   |   کد مطلب: 25350
بسیجیان گاهی برای توانمندسازی خود در راستای ارتقاء سطح قوای دفاعی رزمایش برگزار می کنند و گاهی برای تبیین منویات رهبری در تمامی زمینه ها به ویژه فرهنگ سازی و نهادینه ساختن سبک زندگی اسلامی وارد عرصه می شوند، گاهی هم در قالب اردوهای جهادی و یا بسیج جامعه پزشکی به مناطق محروم می روند تا برای خدمت به مردم مناطق محروم آستین همت خود را بالا بزنند.

به گزارش خبرنگار رودآور؛ اقشار محتلف مردم در بسیج حضور دارند و به این دلیل مشاهده می کنیم که بسیجیان در تمامی عرصه های مختلف در راستای تحقق آرمان اسلامی و انقلابی نظام جمهوری اسلامی ایران گام های مؤثری برداشته اند.

گاهی برای توانمندسازی نیروی های بسیجی و ارتقاء سطح قوای دفاعی رزمایش برگزار می کنند و گاهی برای تبیین منویات رهبری در تمامی زمینه ها به ویژه فرهنگ سازی و نهادینه ساختن سبک زندگی اسلامی وارد عرصه می شوند.

گاهی هم در قالب اردوهای جهادی و یا بسیج جامعه پزشکی به مناطق محروم می روند تا با تکیه بر یکی از اصول بسیج یعنی محرومیت زدایی برای خدمت به مردم آن مناطق آستین همت خود را بالا بزنند.

از این رو سایت خبری رودآور همزمان با هفته بسیج گزارشی با عنوان" نگاهی 17 گزارش منتشرشده درباره فعالیت های سازندگی بسیج در تویسرکان؛ رد پای بسیج؛ درایجاد اشتغال/بسیجیان؛ مدافعان اقتصاد مقاومتی" در ابتدای هفته منتشر کرد و امروز خدمات دیگر بسیج در تویسرکان را منتشر می کند.

 

روایتی از یک دلدادگی و همبستگی؛

تلاش دانش آموزان بسیجی برای محرومیت زدایی با لبانی تشنه

دانش آموزان بسیجی با زبان روزه در گرمای تابستان، آستین های خود را برای بهسازی، مرمت و زیباسازی مدارس مناطق محروم تویسرکان بالا زده اند.

 روزه داری در روزهای گرم و طولانی تابستان، عبادتی جهاد گونه است که در روایات به آن بسیار سفارش شده است و اما این روزها دانش آموزان بسیجی پسر را می بینیم که برخی از آنان تازه به سن تکلیف رسیده و روزه اولی هستند و با زبان روزه و لبانی خشک، اماهمتی والا، آستین ها را بالا زده و برای حضور در طرح هجرت3 دانش آموزی داوطلبانه پیش قدم شده اند.

از این رو به شهر فرسفج می رویم، مرکز بخش قلقلرود تویسرکان، بخشی که با وجود تلاش و پیگیری های مسئولان آموزش و پرورش منطقه، از امکانات و تجهیزات مناسب آموزشی محروم است.

15 کیلومتری از مرکز تویسرکان تا این شهر فاصله است، با وجود وزش باد، هوا بسیار گرم است و زبان هایمان از تشنگی خشک شده و مدام لا اله الا الله می گوییم تا تشنگی مان برطرف شود.

به شبانه روزی حضرت زهراء(س) می رسیم، مدرسه تعطیل است و دانش آموزان در تعطیلات تابستانی به سر می برند، اما حضور دانش آموزان بسیجی برای مرمت، بازسازی و رنگ آمیزی مدرسه، فضای مدرسه را مملو از شور و هیجان نوجوانان و جوانانی کرده است که برای خدمت به دانش آموزان این منطقه سر از پا نمی شناسند.

سطل ها و قوطی رنگ ها را از پله ها بالا و پایین می برند، رنگ ها را آمیخته، قلم موهای کوچک و بزرگ و رولر را برای رنگ آمیزی شسته و آماده می کنند، قبل از انجام این کارها، دیوارهای ترک خود را با راهنمای استاد کار مرمت کرده، سنباده می کشند، گاهی هم کچ و یا سیمانی می آورند و ترک های دیوارهای مدرسه را می پوشانند، دستانشان رنگارنگ، اما دل هایشان یک رنگ است.

«رضا محمودی» یکی از دانش آموزانی است که برای حضور در طرح هجرت 3 اعلام آمادگی کرده و اینک هم پای دوستان خود برای کمک به بهسازی تعدادی از مدارس منطقه قلقلرود آمده است، لباس به رنگ خاکی بسیج سازندگی را بر تن کرده است، دست در دست  یکدیگر داده اند، تا مدارسی را تعمیر کنند که قرار است مهرماه سال جاری محل تحصیل مناسبی برای دانش آموزان این منطقه محروم شود.

«محمد رضا زنگنه» دیگر دانش آموزی است که در طرح هجرت 3 حضور دارد، او آموختن حرفه و ایجاد صمیمیت بیشتر بین خود ودوستانش را برخی از اهدافی می داند که برایش در این اردوی جهادی برنامه ریزی کرده است و اما رفع محرومیت های آموزشی همراه با تمرین همدلی و یکدلی و به ویژه ایجاد انگیزه برای تقویت روحیه خودباروی در خود را هم جز این اهداف نام می برد.

«حسن جانجانی» نیز یکی از دانش آموزان فعال در اردوی جهادی سال جاری است، او خدمات‌رساني و محروميت‌زدايي با رویکرد آشنایی بیشتر خود با فرهنگ کار را زمینه ساز فعالیت های جهادی خود می داند.

«کورش بیات» یکی دیگر از دانش آموزان بسیجی است که خود در مدرسه ای در منطقه محروم مشغول به تحصیل بوده و می گوید اگر فضای مدرسه، آن طور که باید و شاید مناسب نباشد، رغبتی برای درس خواندن ایجاد نمی شود.

او فضایی شاد، مناسب و تمیز را انگیزه ساز برای تحصیل بهتر می داند، چرا که معتقد است، چشم هر آدمی به دنبال زیبایی هاست و اگر در اطرافش زیبایی ببنید روحیه ای شاد خواهد داشت و همین روحیه پرنشاط در روند تحصیل اثربخش خواهد بود.

«محمد رضا گمار» مسئول بسیج سازندگی شهرستان تویسرکان در گفت و گو با خبرنگار رودآور، از آغاز فعالیت های اردوی طرح هجرت 3 دانش آموزی در منطقه قلقلرود تویسرکان خبر می دهد و می گوید: قرار است سال جاری دانش آموزان بسیجی، در قالب 200 نفر روز تنها برای آماده سازی مدارس مورد نیاز این منطقه محروم فعالیت کنند.

وی اظهار کرد: فعالیت دانش آموزان تا 15 شهریور ماه سال جاری ادامه خواهد داشت و نخستین مدرسه، شبانه روزی حضرت زهراء(س) فرسفج است.

«مسعود بیات» مسئول بسیج دانش آموزی برادران شهرستان تویسرکان نیز در گفت و گو با خبرنگار رودآور، از فعالیت دانش آموزان بسیجی برای بهسازی هشت مدرسه در منطقه قلقلررود تویسرکان در تعطیلات تابستانه سال جاری خبر داد و گفت: چهار مدرسه در مقطع دبیرستان و چهار مدرسه در مقطه ابتدایی، بهسازی، رنگ آمیزی و مرمت می شوند.

وی عنوان کرد: علاوه بر بهسازی و زیباسازی مدارس مناطق محروم، پر کردن اوقات فراغت دانش آموزان با انجام اقدامات خداپسندانه و جهادگونه نیز زمینه ساز رشد و تعالی فرهنگی و اجتماعی و  روحیه کارآفرینی آنان می شود.

از دیگر اقدامات بسیج در عرصه های فرهنگی می توان به فعالیت های مستمر آنان در عرصه های حجاب و عفاف اشاره کرد.

تجمع بزرگ مدافعان حریم خانواده تیرماه سال جاری با حضور اقشار مختلف مردم تویسرکان با رویکرد ترویج گفتمان حجاب و عفاف در جامعه و تشویق و ترغیب خانواده ها به گرامیداشت حیای عمومی برگزار شد و حاضران با امضاء میثاق نامه ای، تعهد قلبی خود نسبت به رعایت این اصل حافظ بنیان خانواده را نشان دادند.

تجمع بزرگ مدافعان حریم خانواده با حضور اقشار مختلف مردم از زن و مرد، پیرو و جوان در تویسرکان برگزار شد، شرکت کنندگان در این تجمع، ابتدا با امضاء میثاق نامه ای تعهد قلبی خود نسبت به رعایت حجاب و عفاف را نشان دادند.

این تجمع بزرگ با حضور بیش از دو هزار نفر تویسرکانی در راستای تکریم حیا، عفاف و حجاب و با شعار حجاب هنوز زنده است و مرگ بر امریکا و اسراییل به عنوان مروجان بی حیایی در جهان برگزار شد.

عبدالمالکی یک دانشجوی بسیجی تویسرکانی است، او نیز با بیان اینکه حضور در تجمع بزرگ دفاع از حریم خانواده اعلام دوستی ما به افراد بدحجاب برای دعوت آنان به حفظ این اصل در زندگی است، عنوان کرد: ما با حضور پررنگ خود در این تجمع می خواهیم امیدی برای خانواده معتقد باشیم و بگوییم گرچه به ظاهر افراد بدحجاب در جامعه هستند، اما تعداد خانواده های معتقد و با حجاب هم کم نیستند، موضوعی که این تجمع بزرگ به خوبی نشانگر آن بود.

وی افزود: کسانی که امروز میثاق نامه حجاب و عفاف را امضاء کردند، حرکتی عمومی برای پاسداشت حجاب انجام دادند تا بگویند که هستند و هنوز حجاب زنده است.

عبدالمالکی عنوان کرد: ما نخستین مؤسسه حجاب و عفاف در شهرستان هستیم و این طومار که در حقیقت میثاق نامه ما برای ترویج فرهنگ حجاب و عفاف در جامعه است از اقدامات این مؤسسه است، مؤسسه ای به نام ریحانه النبی(ع).

فعالیت های بسیج در عرصه های محرومیت زدایی تنها به اردوهای جهادی دانشجویی ختم نمی شود، بلکه بسیج جامعه پزشکی نیز سالانه در روزهای مختلف به مناطق محروم رفته و علاوه بر ویزیت رایگان بیماران اهالی روستاهای محروم، داروهای رایگان نیز با توجه به نسخه تجویز شده در اختیار آنان قرار می دهند.

یک روز با پزشکان در مناطق محروم روستایی؛

پزشکان جهادگر، درمانگران اهالی روستاها شدند/محبت؛ مرهمی بر زخم های محرومیت+تصاویر

پزشک آرام دست کودک تب دار را می گیرد، حلق و گوش هایش را معاینه کرده و با توصیه هایی به مادر کودک، نسخه ای برایش می پیچد و در این جا این محبت است که بیشتر در میان این همه درد، مرهمی بر زخم های محرومیت شده است.

شهریور ماه سال جاری بود که تیم پزشکی بسیج جامعه پزشکی تویسرکان به مناطق محروم روستایی رفت  تا علاوه بر ویزیت رایگان روستاییان، به آنان بگویند که جهاد همچنان ادامه دارد و اگر حتی کاری از دستشان برنیاد، بگویند که محبت شاید این روزها مرهمی بر زخم های محرومیتشان باشد.

تیم پزشکی ساعت هفت و نیم صبح اعزام می شود، فاصله مرکز شهر تا روستای کنجوران علیا بیش از 40 کیلومتر است و مسیر گاها پر پیچ و خم.

«سعید سعیدی» فرمانده سپاه ناحیه تویسرکان هم ساعاتی برای عرض خدا قوتی به گروه به روستا آمده است، وی در گفت و گو با خبرنگار رودآور، با گرامیداشت هفته دفاع مقدس می گوید: بسیج جامعه پزشکی تویسرکان امروز در روستاهای کنجوران علیا، کنجوران وسطا و سازیان به ویزیت رایگان و ارائه داروهای رایگان به مردم محروم پرداخته اند.

وی اظهار کرد: این تیم را دو پزشک، یک دندانپزشک، یک کارشناس ماما و یک کارشناس تغذیه همراهی کرده و علاوه بر آن برای دانش آموزان مدرسه نیز تعدادی لوازم التحریر تهیه شده که بین آنان توزیع می شود.

فرمانده سپاه ناحیه تویسرکان به برگزاری کلاس های آموزشی تغذیه و مباحث مرتبط با بانوان در این حضور یک روزه کارشناسان هم اشاره کرد و افزود: وظیفه ما است که از شبکه بهداشت و بسیج جامعه پزشکی که بدون هیچ چشم داشتی در راستای محرومیت زدایی شهرستان همکاری می کنند، تشکر کنیم.

حالا دیگر صدای دانش آموزان نیز می آید که بلندبلند می گویند بالا، پایین! بالا، پایین! درب کلاس را زده و وارد می شویم.

«محمدرضا عارفیان» دندانپزشک گروه از اقدامات انجام شده حرف ها برای گفتن بسیار دارد، او که سال ها بسیج جامعه پزشکی شهرستان را همراهی می کند می گوید: ما در روستاهای مختلف و به ویژه در مناطق محروم برای دانش آموزان درباره نحوه مسواک زدن و نخ دندان کشیدن و چگونگی تغذیه مناسب برای حفظ و استحکام بیشتر دندان ها مطالبی را ارائه می دهیم.

وی می افزاید: به آنان می گوییم که سفیران ما در خانواده هایشان باشند و از فضای زندگی در روستا بهره لازم را برده و با مصرف لبنیاتی همچون ماست، کشک و دوغ، کلسیم مورد نیاز خود را تأمین کنند و از خوردن تنقلاتی همچون چیپس، پفک و لواشک که برای مدت ها به دندان ها چسبیده و سبب پوسیدگی آن ها می شوند جلوگیری کرده و یا حداقل کمتر مصرف کنند.

این دندانپزشک ادامه می دهد: در این جا محرومیت بسیار است، با این وجود به دنبال آن هستیم تا آنان را برای اینکه حداقل سالی یک بار را به دندانپزشک مراجعه کنند ترغیب کنیم تا از خراب شدن دندان هایشان و گاهی عفونی شدن آن به موقع مطلع شوند.

هنوز حرف های ما به اتمام نرسیده است که دانش آموزان مشتقانه از پزشک می خواهند ادامه مباحث خود را عنوان کند.

به سراغ «مریم صفاری» کارشناس تغذیه شبکه بهداشت تویسرکان نیز می رویم، او درباره فعالیت خود می گوید: در این مناطق برای دانش آموزان مواردی درباره اهمیت تغذیه صحیح گفته می شود، اینکه مصرف صبحانه و میان وعده های سالم در یادگیری و هوش آنان تأثیر بسیار دارد.

او افزاید: همچنین در رابطه با نحوه مصرف گروه های غذایی و انتخاب مواد غذایی که از گروه غلات، گوشت ها، شیر و لبنیات هم مباحثی عنوان شد.

این کارشناس تغذیه ادامه می دهد: در مناطق محروم گرچه سطح آگاهی نسبت به نحوه تغذیه سالم آنچنان که باید ایده آل نیست اما ما تمام تلاش خود را می کنیم تا در این فرصت اندک حرف های ناگفته را بگوییم.

دانش آموزان بسیاری از جمله فاطمه، سامان و پیمان که برخی از آن ها دستانشان به دلیل گردو پوست کندن سیاه شده هم از مواردی که آموخته بود می گویند، از نحوه درست مسواک زدن و خوردن مواد غذایی مناسب.

سر و صدای خارج از کلاس مرا ترغیب کرد که نگاهی بیاندازم و علت را جویا شوم، مراجعه کنندگان برای ویزیت بسیار هستند و اما در این میان کارشناس مامایی را در حین صبحت با روستاییان می بینم به سراغش رفته و او از خدمات ارائه شده برایمان حرف ها به میان می آورد.

وی می گوید: سعی شده در این ساعاتی که در بین اهالی روستا هستیم برای بانوان کلاس های آموزشی مناسبی برگزار کنیم، به طوری که آموزش هایی درباره سرطان های شایع در بین زنان هم ارائه شد تا آنان برای پیشگیری از مبتلا شدن به این گونه امراض، آگاهی های لازم را بیاموزند.

این کارشناس مامایی می افزاید: در این گونه مناطق به دلیل دوری مسافت از مراکز بهداشتی، بانوان روستایی کمتر برای گرفتن خدمات لازم و حتی توضیحات به پزشکان یا ماماها مراجعه می کنند و ارائه مطالبی از این دست برای حفظ سلامت آنان یک ضرورت است.

«عزت الله براتی» از داروخانه آمده است او که دو دوره تیم بسیج جامعه پزشکی را همراهی می کند، عنوان کرد: در این جا با توجه به نسخه پیچیده شده دکتر، داروهایی را رایگان در اختیار بیماران قرار می دهیم.

وی افزود: حضور در مناطق محروم و کمک رسانی و خدمت رسانی به اهالی روستاهایی که کمتر دسترسی به پزشکان دارند را، وظیفه خود می دانم.

به سراغ پزشک گروه هم می رویم، دکتر کرجی از حضور 6 ماهه خود در تیم می گوید، اینکه در این روزها استراحت اندکی هم نمی تواند داشته باشد، چرا که فرصتی برای آن پیدا نمی شود.

او آرام دست کودک تب دار را می گیرد، حلق و گوش هایش را معاینه کرده و با توصیه هایی به مادر کودک، نسخه ای برایش می پیچد و در این جا این محبت است که بیشتر در میان این همه درد، مرهمی بر زخم های محرومیت شده است.

فعالیت60 نفر از گروه جهادی امام علی(ع) در مناطق محروم استان همدان؛

مسئول گروه جهادی امام علی(ع) سازمان بسیج سازندگی تهران بزرگ از حضور تیم 61 نفره بسیج سازندگی به همدان به منظور ارائه خدمات عمرانی و پزشکی به مردم مناطق محروم استان خبر داد.

در یکی از روزهای جمعه های  مهر ماه سال جاری گروه جهادی امام علی(ع) از سپاه محمدرسول(ص) مهربانی را در روستاهای مناطق محروم تویسرکان به نمایش گذاشتند.

این تیم 61 نفره از سازمان بسیج سازندگی تهران بزرگ در بخش های عمرانی و بسیج جامعه پزشکی خدماتی را در مناطق محروم استان همدان انجام می دهند.

در حال حاضر 20 نفر از این تیم که عضو بسیج جامعه پزشکی تهران بزرگ هستند با همکاری بسیج سازندگی و بسیج جامعه پزشکی تویسرکان در روستای "جرا" تویسرکان مستقر شدند.

تیم بسیج سازندگی نیز قرار است در روستای کهنوش به درخواست سپاه ناحیه تویسرکان به ساخت یک واحد مسکونی برای خانواده شهیدی مشغول شوند و کلنگ آغاز عملیات اجرایی آن روز یکشنه آینده توسط مسئول بسیج سازندگی استان همدان در این روستا به زمین زده می شود.

به گفته «اصغر مومیوند» مسئول گروه جهادی امام علی(ع) که از سازمان بسیج سازندگی تهران بزرگ به تویسرکان آمده است، این واحد مسکونی و یک واحد دیگر تا پایان سال 95 به بهره برداری می رسد.

وی گفت: گروه های جهادی در ساخت مساجد، مدرسه، خانه عالم و واحدهای مسکونی نیازمندان تاکنون اقدامات درخور توجهی انجام داده است و ما نیز سهم کوچکی از این همکاری ها را بر عهده داریم.

مسئول گروه جهادی امام علی(ع) همچنین درباره تیم 20 نفره پزشکی اظهار کرد: ویزیت و توزیع داروی رایگان دربین بیماران روستاهای جرا و  سادات آباد از اقدامات امروز ما است.

مومیوند افزود: در این جا علاوه بر ویزیت رایگان، غربالگری بیماران خاص نیز انجام می شود و در صورتی که بیماران نیاز به بستری و مداوا داشته باشند با معرفی آن ها به سه بیمارستان بقیه الله، پیامبر(ص) و خاتم هزینه های درمان آن ها  و حتی عمل جراحی آن ها از صفر تا 100 پرداخت می شود.

وی خدمات رسانی به مناطق محروم را جزیی جدا نشدنی از فعالیت های بسیج عنوان کرد.

«حسن حسین زاده» مدیر شبکه بهداشت تویسرکان نیز در گفت و گو با خبرنگار رودآور، گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون پنج گروه از بسیج جامعه پزشکی تویسرکان به مناطق روستایی و محروم شهرستان اعزام شده اند و در این مناطق خدمات رایگان پزشکی و دارویی ارائه می دهند.

وی اظهار کرد: امروز هم با همکاری بسیج جامعه پزشکی تهران بزرگ به ویزیت روستاییان مناطق محروم پرداخته ایم، ضمن آنکه داروی مورد نیاز هم با تأمین از داروخانه های تویسرکان با توجه به نسخه ها رایگان توزیع کردیم.

«مسعود نظری» یکی از اعضای تیم پزشکی اعزام شده می گوید: سه سالی می شود که با این گروه از سوی بسیج سازندگی تهران بزرگ همکاری دارم و زکات آموخته های خود از جمله امدادگری را در مناطق محروم پرداخت می کنم.

وی عنوان کرد: احساس می کنم که اینجا و در این مناطق دوردست به علت عدم دسترسی کمتر اهالی روستاها به مراکز درمانی شهرها، می توانم مفیدتر باشم.

دکتر تیم اعزام شده هم در گفت و گویی عنوان کرد: از سال جاری همکاری خود را با بسیج جامعه پزشکی آغاز کرده ام و با حضور در مناطق محرومی که دسترسی به پزشک و دارو ندارند، ارائه خدمت می کنم.

وی با بیان اینکه اکثر بیماران مراجعه کننده از فشار خون و دیابت در این روستا رنج می برند، از حضور دو بیمار ضایع نخاعی هم خبر داد و گفت: این دو بیمار توان آمدن به اینجا را ندارند از این رو تیم ما برای ویزیت آنان به منزلشان مراجعه می کنند.

«اکبر تکلو» بهورز روستا هم گفت: ما همه روزه در اینجا از هفت و 30 دقیقه صبح تا 15 بعدازظهر خدمات بهداشتی و مشاوره ای و نه درمانی به اهالی ارائه می دهیم و حضور تیم پزشکی در روستا خبری خوشحال کننده برای روستاییان بود.

وی با بیان اینکه روستای جرا در حدود 770 نفر جمعیت دارد، اظهار کرد: هزنیه های رفت و آمد به شهر برای روستایان از آنجا که بیشتر آن ها مسن هستند و توان رفت و آمد هم ندارند سخت است.  

یکی از اهالی روستا در گفت و گو با خبرنگار رودآور، گفت: باور کردن اینکه یک پزشک به روستا بیاید آن هم در روز جمعه برای ما دشوار بود و از این حیث خدا را شاکر هستیم.

وی با بیان اینکه رفت و آمد به شهر برای درمان هزینه بر است، اظهار کرد: بسیار پیش آمده که با دردهای خود سوخته و ساخته ایم، اما به دلیل آنکه هزینه درمان و رفت و آمد به شهر را نداشتیم بالاجبار برای درمان اقدامی انجام نداده ایم.

یکی دیگر از اهالی روستا نیز که دو مادربزرگ خود را برای ویزیت آورده بود، گفت: مادربزرگ های من از بیماری قند و فشار خون رنج می برند و امروز خوشبختانه با حضور این پزشکان و توزیع رایگان دارو حداقل بخشی از مشکلاتمان حل شد.

 

و اما فعالیت های بسیج تنها به اردوهای جهادی و اجرای برنامه های فرهنگی ختم نمی شود، بلکه روحیه استکبارستیزی بسیجیان زبانزد خاص وعام است و یک بسیج هیچ گاه به خواب غفلت نمی رود و خود را به خواب نمی زند، می داند که باید هر لحظه برای دفاع از مرز و بوم خود آماده باشد، از این رو بسیجیان با حضور در رزمایش ها توانمندی های دفاعی خود را ارتقاء می بخشند.

 

حاشیه های دیدنی و خواندنی از تعامل اقشار بسیج در یک رزمایش؛

رزمایش الی بیت المقدس؛ نمایش قدرت نمایی بسیجیان

فرمانده سپاه ناحیه تویسرکان گفت: پیام رزمایش الی بیت المقدس، نمایش اقتدار اقشار مختلف بسیج به قدرت های مستکبر و بالابردن قدرت بازدارندگی نیروهای بسیجی برای حفاظت از این مرز و بوم و نیز رساندن پیام صلح و دوستی و امنیت پایدار به دوستان است.

آبان ماه سال جاری مرحله اصلی رزمایش بزرگ الی بیت المقدس با رمز یا رسول الله(ص) در تویسرکان برگزار شد، رزمایشی که حضور نوجوانان و جوانان در کنار افراد میان سال زیبایی خاصی به خود گرفته بود.

«سعید سعیدی» فرمانده سپاه ناحیه تویسرکان در حاشیه این رزمایش و در گفت و گو با خبرنگار رودآور، گفت: در این رزمایش 6 گردان الی بیت المقدس تویسرکان حضور دارند و روز گذشته اعضای این گردان ها با حضور در راهپیمایی 13 آبان رویکرد اصلی رزمایش را که برگرفته از مکتب سرخ حسینی یعنی استکبارستیزی است را به همگان نشان دادند.

وی اظهار کرد: بالا بردن توان رزمی بسیجیان از اهداف اصلی این رزمایش است تا به یزدیان زمان یعنی امریکای جنایتکار نشان دهند که هرگز دست از حمایت اسلام و انقلاب برنمی دارند.

فرمانده سپاه ناحیه تویسرکان افزود: پیام رزمایش الی بیت المقدس، نمایش اقتدار اقشار مختلف بسیج به قدرت های مستکبر و بالابردن قدرت بازدارندگی نیروهای بسیجی برای حفاظت از این مرز و بوم و نیز رساندن پیام صلح و  دوستی و امنیت پایدار به دوستان است.

سعیدی عنوان کرد: برگزاری کلاس های آموزشی با محوریت آموختن رزم انفرادی، ستونی کشی در شب، پدافند، کمین و ضد کمین از جمله برنامه های روز گذشته بود و امروز در مرحله اصلی آن 6عملیات توسط 6 گردان بیت المقدس تویسرکان برگزار شد.

وی تصریح کرد: عملیات های تأخیری، تعقیب و گریز و مقابله با رخنه، پاکسازی و دفاع مستحکم، ضد هلی برن، اغتشاشات و امداد و نجات از برنامه های اصلی این رزمایش در تویسرکان بود.

«محسن جهانگیری» مسئول عملیات سپاه ناحیه تویسرکان نیز در گفت و گو با خبرنگار رودآور، گفت: گردان های بیت المقدس تویسرکان با حضور در رزمایش یا حسین گویان به رهبر خود لبیک گفتند.

وی با تأکید بر اینکه هرگونه چشم داشت و اقدام نظامی دشمن توسط گردان های بیت المقدس خنثی و متلاشی خواهد شد، اظهار کرد: اگر دشمنان چنین قصدی داشته باشند پیش از آن که حرکتی انجام دهند در موقعیتی که فکرش را نمی کنند ضربه محکمی خواهند خورد.

مسئول عملیات سپاه ناحیه تویسرکان افزود: در دنیای امروزی بالابردن سطح تقوا و پرهیزگاری برای نیرو های بسیجی و گردان ها از همه چیز مهمتر است.

یکی از بسیجیان نوجوان حاضر در رزمایش هم با تأکید بر اینکه هیچ مستکبری با مشاهده توان و قدرت معنوی و دفاعی ما جرأت دست درازی به کشور را نخواهد داشت، گفت: امروز ما همراه سایر دوستان بسیجی خود فریاد بر می آوریم که تا پای جان برای حمایت از انقلابمان ایستاده ایم و می گوییم لبیک یا حسین(ع).

کزازی دیگر بسیجی حضور یافته در رزمایش نیز عنوان کرد: دشمن از ما همبستگی و اتحاد ما و بیشتر از اعتقاد و ارزش های والای اسلامی و انقلابی ما ترس دارد، از این رو به دنبال تخریب ولایت و بسیجیان نقشه های شومی در سر می پروراند که خوشبختانه با راهنمایی های مدبرانه و حکمیانه مقام عظمای ولایت و حضور همیشه در صحنه بسیجیان راه به جایی نبرده است.

 

چالشی به نام کاهش جمعیت جوان؛

استفاده از ظرفیت حلقه های صالحین برای تبیین سیاست های جمعیتی/ بالندگی جامعه در جوانی است+عکس

چند سالی است که جوانان کشور به سمت میانسالی در حرکت هستند و جامعه رو به کاهش جمعیت نهاده، در حالی که کاهش جمعیت جوان یک جامعه، می تواند آن کشور را با خطرات فرهنگی، سیاسی، امنیتی و اقتصادی به چالش بکشاند و در اینجا می توان از ظرفیت های حلقه های صالحین بسیج و مراکز بهداشت برای تبیین سیاست های ابلاغی جمعیت بهره برد.

از این رو نمایشگاه های متعددی در تویسرکان برگزار در سال جاری برگزار شد.

نمایشگاه هایی که برای اعلام زنگ خطر پیر شدن جمعیت و کاهش جمعیت جوان کشور و با اهداف مختلف به ویژه فرزندآوری به موقع و ارتقاء مهارت های زندگی دایر شده است.

رهبر معظم انقلاب در نوزدهم مرداد سال 91 فرمودند: « یکی از مهم‌ترین موجودی‌های باارزش ما، همین نسل جوانِ تحصیلکرده است. نسل جوان تحصیلکرده، هم شجاعت دارد، هم امید دارد، هم نشاط و تحرک دارد. من همین جا در داخل پرانتز عرض بکنم یکی از خطاهایی که خود ما کردیم ـ بنده خودم هم در این خطا سهیمم ـ این مساله‌ تحدید نسل از اواسط دهه ۷۰ به این طرف باید متوقف می‌شد. البته اوّلی که سیاست تحدید نسل اتخاذ شد، خوب بود، لازم بود، لیکن از اواسط دهه ۷۰ باید متوقف می‌شد. این را متوقف نکردیم؛ این اشتباه بود. عرض کردم مسئولین کشور در این اشتباه سهیمند، خود بنده حقیر هم در این اشتباه سهیمم. این را خدای متعال و تاریخ باید بر ما ببخشد.

نسل جوان را باید حفظ کرد. با این روند کنونی اگر ما پیش برویم ـ من چندی پیش هم در ماه رمضان در سخنرانی گفتم ـ کشور پیر خواهد شد. خانواده‌ها، جوان‌ها باید تولید مثل را زیاد کنند و نسل را افزایش دهند»

ایشان در سال های اخیر به ویژه خطر کاهش جمعیت جوان را به مسئولان گوشزد کردند و برنامه های ابلاغی متعددی به مسئولان ارائه دادند.

چند سالی است که جوانان کشور به سمت میانسالی در حرکت هستند و جامعه ر و به کاهش جمعیت نهاده، در حالی که کاهش جمعیت جوان یک کشور می تواند آن کشور را با خطرات فرهنگی، سیاسی، امنیتی و اقتصادی به چالش بکشاند.

از این رو مسئولان امر با ورود به این عرصه به دنبال محقق شدن سیاست های کلی ابلاغ شده جمعیت از سوی رهبر معظم انقلاب هستند و در این زمینه از نقش حلقه های صالحین بسیج در تبیین این سیاست ها نمی توان غافل بود.

استفاده از ظرفیت حلقه های صالحین برای تبیین سیاست های جمعیتی

«مرضیه نانکلی»  فرمانده حوزه مقاومت شهیده سمیه(س) تویسرکان در گفت و گو با خبرنگار رودآور، به ظرفیت حلقه های صالحین بسیج در راستای تشریح و تبیین مهارت های زندگی، سک زندگی اسلامی و سیاست های ابلاغی رهبری درخصوص جمعیت اشاره کرد و گفت: حلقه های صالحین برگفته از شجره طبیه ای است که در آن آموزه های دینی، اعتقادی و ارزش های والای اسلامی و انقلابی برای اقشار مختلف جامعه به ویژه بانوان بازگو می شود.

وی اظهار کرد: نقش بانوان در فرزند آوری، کسب مهارت های زندگی برای تداوم بخشیدن به بنیان خانواده و تربیت و پرورش نسلی نیکو و صالح برای پیشرفت، توسعه و آبادانی ایران اسلامی بر کسی پوشیده نیست، از این رو می توان با اجرای برنامه های متعددی در حلقه های صالحین و در اقشار مختلف به سمت کسب این مهارت ها رفت.

فرمانده حوزه مقاومت شهیده سمیه(س) تویسرکان افزود: پیگیری سیاست های کلی رهبر معظم انقلاب درباره افزایش جمعیت از اولویت های بسیج خواهران است و ما برای اجرایی شدن و تحقق آن نیازمند عزم عمومی هستیم  و نه تنها دستگاه های فرهنگی، بلکه سایر نهادها و دستگاه های کشور باید با یک هماهنگی، همدلی و همسویی در این عرصه وارد شوند و برنامه های مدون و جامعی ارائه دهند.

نانکلی تصریح کرد: ادامه حیات جامعه ما بدون توجه به فرزند آوری و تربیت نسلی صالح ممکن نیست و  در صورت کاهش جمعیت با خطرات بسیاری در این مسیر دست و پنجه باید نرم کرد.

تاج پادشاهی بر سر نخبه قرآنی روشندل کشوری

و اما هستند بسیجیانی که حتی با وجود مشکلات بسیار برای تحقق آمان های انقلاب با چشم دل وارد میدان شده اند، همانندطیبه فریدونی ولاشجردی بانوی روشندلی از روستای ولاشجرد تویسرکان، که حافظ کل قرآن است و مربی حلقه صالحین بسیج در این روستا، وی در سال جاری به عنوان یکی از نخبگان قرآنی و مربیان منتخب در سال ۹۵ مورد تجلیل واقع شده است.

از آنجا که مشتاق بودم با خانواده قرآنی فریدونی بیشتر آشنا شوم دعوت آنان به منزل را پذیرفتم و پیاده تا به منزل آنان راه رفتیم.

استقبالشان گرم بود، از ساعت 14 منتظر خبرنگار رودآور بودند، پدر طیبه که خود معلم بازنشسته است، تعدادی از سوره های قرآن را حفظ کرده و بخش بسیاری از کتاب حافاظ را نیز از حفظ می گوید، از تربیت پنج فرزند دختر و یک فرزند پسر خود می گوید.از اینکه طاهره، مرضیه و طیبه طوری راه و رسم زندگی کردن را آموختند که اکنون به ترتیب حافظ 10، 20 و کل قرآن کریم هستند.

و حال من و طیبه فریدونی، بانوی روشندل ولاشجردی، حافظ قرآن کریم در کنار یکدیگر نشسته ایم و او از سختی های زندگی و خوشی هایش برای ما می گوید.

از روزی می گوید که خود را می شناسد، از بیماری مادرزادی که سبب نابینایی او و یکی دیگر از خواهرانش شده، بیماری چشمی مادرزادی که مربوط به شبکیه چشم است، از روزهایی که دیدشان هرچند بسیار بسیار کم سو بوده، اما دنیای مادی را به صورت تار می دیدند و حال دیگر نمی بییند.

ذکر توکل به خدا هر لحظه در زبانش جاری است، حال از روزی می گوید که در خانواده ای مذهبی در روستای ولاشجرد متولد شده است، دوران ابتدایی و راهنمایی خود را در مدارس روستا تحصیل می کند و برای گذراندن دوره متوسطه بالاجبار به شهر کنگاور می رود، چرا که این شهر به روستای آنان نزدیکتر است.

چشمانش جایی را نمی بیند، اما دروس حوزه را با گوش دادن عمیق بر سر کلاس درس و مباحثه با همکلاسی های خود می آموزد، صدای استادان خود را ضبط می کند و دوباره آن را گوش می دهد و این گونه از حوزه فارغ التحصیل می شود.

طیبه به همراه خواهرش مرضیه که او هم کم بیناست به عنوان مربیان قرآنی در سه روستای، شأن آباد، قلعه نو و ولاشجرد فعالیت دارند.

وی می گوید: آن زمان که مشغول حفظ کردن قرآن بودم و یا اکنون که آموزش روخوانی، ترتیل و حفظ قرآن مجید را به قرآن آموزان می دهم، گویا تاج پادشاهی بر سرم گذاشته اند و به جز این تاج به دنبال چیز دیگری نیستم.

او و خواهرش مرضیه هر دو مربی حلقه های صالحین بسیج روستای خود نیز هستند، گوشه نشنیی و انزوا را دوست ندارند، برای اینکه بتوانند به اصطلاح امروزی ها به روز باشند و در حلقه های صالحین و طرح جوانه های صالحین بسیج حرف تازه ای برای گفتن داشته باشند، مدام با حوزه علمیه قم در تماس هستند، سی دی های آموزشی را می گیرند، از تکنولوژی روز استفاده می کنند و اگر در نهایت نتوانند جزوه ای همراه با صوت پیدا کنند، این طاهره خانم؛ خواهر کوچکتر خانواده است که مطالب کتاب را با صدای بلند می خواند و آنان با تلفن های همراه خود مطالب را ضبط می کنند و در مواقع لزوم از موارد ضبط شده بهره می گیرند و این گونه با آمادگی کامل در مجالس و کلاس درس حاضر می شوند.

بی تردید همگان از نقش بسیج در سازندگی و محرومیت زدایی با خبر هستند از این گوشه ای از فعالیت دانش آموزان بسیجی را که حتی در ماه مبارک رمضان سال جاری با لبانی تشنه فعالیت می کردند را در اینجا برای خوانندگان خوب رودآور بازنشر می کنیم.

فاطمه زنگنه

انتهای پیام/

ایمیل: roodavar1@gmail.com سامانه پیامکی رودآور ۳۰۰۰۸۸۳۳۰۰۰۰۶۱
برچسب‌ها: 

دیدگاه شما

صندوق خیریه
همدان پرس
آب و هوای تویسرکان